Salakblog - Babos az Ausztrál Open második körében, ahol GS-győztes vár rá
Babos az Ausztrál Open második körében, ahol GS-győztes vár rá
Fotó: Europress/AFP

Babos az Ausztrál Open második körében, ahol GS-győztes vár rá

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/14 08:34

Babos Tímea bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglistán 66. magyar játékos hétfőn 1 óra 42 perces mérkőzésen, két rövidítéses szettben verte az 58. helyen álló tunéziai Ons Jabeur-t. 

"Mindenért meg kellett küzdeni: nehéz körülmények között játszottunk, meleg volt, szállt a labda" - nyilatkozta honlapján Babos. "Ez egy nagyon értékes győzelem, küzdöttem, akartam. Nem játszottam a legjobb teniszemet, de nem számított, mert pozitív tudtam maradni. Az ellenfelemnek volt több esélye az első szettben, mégis nyugodt maradtam, higgadtam játszottam. A második játszmában volt egy olyan játék, amikor minden megfordult, ellenfelem egyre jobban teniszezett. Én pedig izgultam. De összeszedtem magam" - tette hozzá.

A párosban címvédő teniszező kifejtette, büszke a győzelemre, mivel nem a legjobb játékával sikerülni győznie, és elsősorban a mentalitásával és a hozzáállásával lehet elégedett.

"Várom a következő mérkőzést Sloane ellen, valószínűleg kiemelt pályán lesz" - utalt arra Babos, hogy a következő ellenfele az ötödik helyen kiemelt, 2017-ben US Open-bajnok amerikai Sloane Stephens lesz, akivel 2010-ben juniorként három Grand Slam-tornát nyert párosban.

Ausztrál Open, Melbourne, (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért)

Babos Tímea–Ons Jabeur (tunéziai) 7:6 (7–5), 7:6 (7–3)

MTI

Hozzászólások