Salakblog - Azarenka boldog, hogy az élsport és az anyaság egyre több nő számára összeegyeztethető
Azarenka boldog, hogy az élsport és az anyaság egyre több nő számára összeegyeztethető

Azarenka boldog, hogy az élsport és az anyaság egyre több nő számára összeegyeztethető

Kálmán Laci ·
2019/02/12 08:52

Victoria Azarenka úgy gondolja, az ő nemzedékének végre sikerült áttörnie a nőkkel kapcsolatos egyik legrégebbi előítéletet. Egyre több nő bizonyítja ugyanis, hogy nem kell választani család és karrier között, hanem lehet egyszerre édesanya és élsportoló is.

FedCup.com-on megjelent interjúban a kétszeres Grand Slam-győztes arról is beszélt, hogy mindig is bízott abban, hogy ennek a régi, berögzült mintának a a fölszámolásában ő is kiveszi majd a részét. 

"Boldog vagyok, hogy ezt a régi sztereotípiát megváltoztattuk" - mondta Azarenka. "Örülök, hogy egyre kevésbé számít extrának, hogy egy nő családot alapít, majd visszatér, és ismét sportága egyik legjobbja válik belőle."

Vika 2016. decemberében adott életet első gyermekének, Leónak, és, mint mondja, imád édesanya lenni.

"Úgy gondoltam, hogy minden olyan lesz majd egy kicsit, mint egy tündérmese. Nos, nem olyan, viszont egyértelműen ez a legjobb dolog, ami történt velem egész éltemben. Van benne kihívás bőven, néha kicsit ijesztő is, hisz felelős vagyok egy emberi lényért, de határozottan élvezem."

"Nem könnyű, de próbálom megtalálni az egyensúlyt, és remélem, jó példával járok elöl."

Azarenka arra is kitért, hogy bár szívesen venné, ha Leo később elkezdene teniszezni, azt is szeretné, ha közben más sportágakat is kipróbálna.

"Úgy gondolom, hogy a tenisz egy csodálatos sport, ami egy csomó olyan dologra megtanít, amire az életben szükséged lehet. Rengeteg különféle képességre szert kell tenni, melyekből később nagyon sokat profitálhat az ember. Felelősségtudatra nevel, megtanulsz a segítségével önállóan gondolkodni és saját döntéseket hozni, valamint fegyelmezettnek és kitartónak lenni."

"Szeretném, ha sok sportágba belekóstolna, sok készséget elsajátítana. Remélem, lehetősége nyílik majd arra, hogy jó sok mindent felfedezzen. Pontosan ez a célom anyaként, hogy esélyeket, lehetőségeket biztosítsak a számára, melyek közül ő majd kiválasztja a számára legmegfelelőbbet."

Hozzászólások