Salakblog - Az álmok végül megvalósulnak: 107 évesen találkozhatott kedvencével, Roger Federerrel
Az álmok végül megvalósulnak: 107 évesen találkozhatott kedvencével, Roger Federerrel
Fotó: Europress/AFP

Az álmok végül megvalósulnak: 107 évesen találkozhatott kedvencével, Roger Federerrel

Szántó PetraSzántó Petra
2019/12/23 11:30

A karácsonyi készülődés közepén itt az ideje egy szívmelengető történetnek. 

Roger Federerről tudjuk, hogy nem csak a pályán bajnok, hanem azon kívül is. Akárhol jár a világban, mindig szakít időt arra, hogy találkozzon a rajongóival, akár páréves kölykökről, akár matuzsálem rajongókról legyen szó. Így történt ez néhány hete Argentínában is, amikor a svájci Alexander Zverevvel közös dél-amerikai bemutató túráján járt. 

Az ESPN Roger Federer: Everywhere is Home című dokumentumfilmjében örökítette meg a megható találkozást: a 107 éves Dorothea, aki valószínűsíthetően Federer legidősebb rajongója, életében először láthatta élőben kedvencét. 

A német származású, Argentínában élő hölgy 86 éves volt, amikor Roger Federer belekezdett profi karrierjébe. Dorothea azonnal megszerette az azóta 20-szoros Grand Slam-bajnokká váló svájcit, és szinte minden mérkőzését megnézi. Rajongása vitathatatlan, hiszen ha kedvence játszik, semmi más nem érdekli. 

"Ha játszol, nincs más programom. Mindent lemondok, és csak téged nézlek."

Dorotheát utólag megkérdezték arról, milyen élmény volt Roger Federerrel találkozni. Válasza 107 évének minden derűjével megszívlelendő üzenetet hordoz. 

"Más volt, mint a fotókon. Sokkal fiatalabb. Mindenki azt mondja, hogy abba kellene hagynia már a teniszt, mert olyan öreg. Egyáltalán nem öreg. Ez nevetséges. Fogalmatok sincs, mi az, hogy öreg, és mi az, hogy fiatal..." 

05758617-bd12-4c41-8850-ea6d7b223e84.jpegFotó: ESPN 

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások