Salakblog - ATP VB - 2. nap
ATP VB - 2. nap
Fotó: Europress/Getty

ATP VB - 2. nap

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/11/10 08:08

Vasárnap a nyitómérkőzésről - már ami az egyes tornát illeti - picikét keserű szájízzel távozhattak a hazai nézők, hiszen Andy Murray hiába nyert rengeteg mérkőzést, és három tornát a US Open óta, két játszmában kikapott Nishikoritól. Így aztán a skót gyakorlatilag a versenyben maradásért küzd majd kedden Raonic ellen. Hiszen ha megveri, meg legyőzi Federert is a harmadik csoportmeccsén, akkor is előfordulhat, hogy nem jut be az elődöntőbe.

Federer elég egyértelmű győzelemmel vágott vissza Raonicnak a párizsi vereségért. A kanadai szerváját nem nagyon szokták kétszer elvenni egy játszmában, és a kanadait nem nagyon szokták lenullázni sem egy rövidítésben. Tegnap mindkettő megtörtént, ezzel pedig Fed versenyben maradt az év végi világelsőségért.

Wawrinka (4.) - Berdych (7.)

Ritkán szokott előfordulni, hogy valakinek, aki négy meccset bukott zsinórban bárki ellen, illetve az utolsó nyolc mérkőzéséből hetet elveszített ellene, ilyen jó esélyei lennének a győzelemre, mint ma Berdychnek. Ámde, mint arról már sokat beszéltünk Wawrinka önbizalma romokban, a US Open óta csak Fogninit és Thiemet tudta megverni, akiknél azért Berdych picit előrébb jár. Ráadásul a már emlegetett hét Stan győzelemnek a java része igen szoros mérkőzésen született, olyanokon amikor nem annyira teniszben hanem inkább fejben volt jobb. Annak ellenére, hogy a rövidítéseket még ezeken a meccseken is elbukta általában.

És nem tenném rá a fejem, hogy egy elvesztett tie breaket a jelenlegi Stanislas Wawrinka el tud viselni.

Screen Shot 2014-11-10 at 7.46.19

Djokovic (1.) - Cilic (8.) 

Ritkán fordul elő, hogy valakinek, aki tíz meccset bukott zsinórban bárki ellen ráadásul úgy, hogy még soha nem tudta megverni a másikat, ilyen jó esélyei lennének a győzelemre mint ma Cilicnek. Pedig Djokovic nyert Párizsban, mégpedig játszmaveszteség nélkül, a formájára tehát nem lehet panasz. Ám Cilic egészen nyugodtan előhúzhatja azt a teniszét amit láttunk tőle Federer ellen a US Open elődöntőjében, és amire talán Nolénak se lenne válasza. Mégpedig azért húzhatja elő, mert egyfelől élete legjobb évén van túl, hiszen megnyerte élete első Grand Slamét, ezen kívül négy tornadöntőt játszott, melyek közül hármat meg is nyert:

Ha pedig ma kikap, akkor sincs semmi, a továbbjutáshoz elég lehet behúzni a másik két meccset. Szóval Cilic nagyon gátlástalan lehet, ha pedig az akkor nehéz őt megverni.

Továbbá meg, hogy fest az, hogy egy GS győztes 0-11-el áll bárki ellen?

Screen Shot 2014-11-10 at 7.46.48

Hozzászólások