Salakblog - ATP VB - 1. nap
ATP VB - 1. nap
Fotó: Europress/Getty

ATP VB - 1. nap

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/11/09 09:54

A B csoport mérkőzéseivel ma megkezdődik a ATP vb, és bár a csoportmérkőzéseknek köszönhetően egy vereség nem jelent automatikus búcsút, ahogyan Roger Federer is fogalmazott, mégis kritikusak az első találkozók.

Zsinórban hatodik esztendeje rendezik Londonban, az O2 arénában a finálét, és elvileg minden alkalommal lett volna kiért szorítania a hazai nézőknek, Andy Murray azonban tavaly hátműtétje miatt visszalépni volt kénytelen. Idén picikét döcögősebben ugyan, de ismét kvalifikálta magát, és így talán nem meglepő, hogy a szervezők úgy döntöttek az idén legyen övé a nyitómeccs.

Nishikori (4) - Murray (5)

Először fordul elő, hogy úgy találkoznak egymással, hogy a japán a magasabban rangsorolt teniszező, és ez talán óvatosságra intheti Murrayt, annak ellenére, hogy még sosem kapott ki Nishikoritól. Sőt, még csak arra sem volt képes Kei, hogy négy játéknál többet nyerjen egy játszmában. Ennek ellenére, ha Nishikori megnyerné azt a bizonyos szettet, akkor igencsak megnőnének az esélyei, mivel háromban ő mostanság nem nagyon szokott kikapni. Mindketten egy igen fárasztó szezonon vannak túl - bár Murraynál ez elsősorban az őszre igaz -, ám most több mint egy hétig nem kellett meccset játszaniuk, ami elég régen fordult elő velük.

A hazai pálya dönthet talán Murray javára.

Screen Shot 2014-11-09 at 8.58.04

Federer (2) - Raonic (8)

Ebben a sportágban elég ritkán fordul elő, hogy egy teniszező ugyanazzal a játékossal játssza két egymást követő mérkőzését. Roger Federer esetében mégis ez most a helyzet, és ilyen talán, ha egyszer fordult elő vele karrierje során. Pont egy esztendeje kapott ki Djokovictól a párizsi elődöntőben, majd a világbajnokság első meccsén is. De valahogy az az ember érzése, hogy ehhez a bravúrhoz - mert ez egészen biztosan páratlan bravúr-, ehhez kell az, hogy az ellenfél vagy Djokovic, vagy Nadal, vagy Murray legyen, ehhez lehet Raonic kevés. Arról nem beszélve, hogy az is kellhet, hogy Fed olyan legyen mint tavaly volt, idén előfordulhat, hogy ez senki számára nem volna lehetséges.

Federer is úgy nyilatkozott, hogy Raonic azért nyert Párizsban, mert nagyon jól játszott, nem pedig azért mert ő rosszul. A kérdés tehát az lesz ma este, hogy ő előre tud-e lépni a múlt héthez képest, nem pedig az, hogy vajon Raonic visszaesik-e.

Gyanítom fog tudni.

Screen Shot 2014-11-09 at 9.16.13

 

 

Hozzászólások