Salakblog - Ashleigh Barty: "Megvan a teniszem ahhoz, hogy odapörköljek a mezőnynek a Garroson is"
Ashleigh Barty: "Megvan a teniszem ahhoz, hogy odapörköljek a mezőnynek a Garroson is"
Fotó: Europress/AFP

Ashleigh Barty: "Megvan a teniszem ahhoz, hogy odapörköljek a mezőnynek a Garroson is"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/05 15:15
Ashleigh Barty nem látja akadályát annak, hogy a most kezdődött salakszezonban is megőrizze jó formáját, és dobjon valami nagyot. Az ausztrál karrierje legnagyobb sikerét érte el a Miami Openen szerzett győzelmével, melynek köszönhetően életében először bejött a top 10-be a világranglistán.

Áprilisban még fontos feladat vár rá, hisz képviseli hazáját a Fed-kupa következő fordulójában, utána azonban Párizsra, és a közelgő Roland Garrosra összpontosít majd.

Sokan méltatták Barty-t az elmúlt napokban, a korábbi páros-legenda, Todd Woodbridge például egyáltalán nem fogta vissza magát, és azt mondta, szerinte honfitársnője simán megnyerheti a Garrost és akár világelső is lehet. Ashleigh is érzi nyilván, hogy most elég nagy a hájp körülötte, ami természetesen önbizalmat ad neki, ugyanakkor két lábbal áll a földön, és kellő óvatossággal kezeli az ehhez hasonló nyilatkozatokat.

"Úgy érzem, megvan a játékom ahhoz, hogy odapörköljek a mezőnynek a Garroson is" - mondta Barty. "De persze össze kell még hangolnom a teniszemet a borítással. A dicséret nyilván jólesik, de sokat kell még fejlődnöm, hosszú út áll még előttem. Azonban tény, ez a salakszezon kiváló lehetőséget ad nekem arra, hogy a játékomat versenyképessé tegyem ezen a borításon is."

Tavaly Madridban Caroline Wozniackinak, Rómában Maria Sharapovának gyűlt meg a baja Barty-val, mindketten csak három szoros szettben jutottak tovább vele szemben. A Garroson pedig Serena Williams volt az, aki komolyan megizzadt ellene. 

barty3.jpg Fotó: Europress/AFP

Azóta persze nagyot fordult a világ, és mivel az idei 14 WTA-tornát eddig 14 különböző játékos nyerte, Barty pontosan érzi, mennyire nyitott a tábla, és, hogy ott a sansz számára egy komoly Garros-menetelés előtt. 

"Az hozta meg az eredményt Miamiban, hogy sokkal inkább képes voltam a saját játékomat játszani, és, hogy nagyobb arányban nyertem meg a fontos pontokat. Igen, valóban nyitott a tábla, ugyanakkor azt is érzem, hogy erősebb a mezőny, mint korábban. Azon múlik majd, ki alkalmazkodik a legjobban a salakhoz."

Barty elárulta, hogy most egy visszafogott ünneplés következik a családdal meg a barátokkal, utána pedig megkezdi a felkészülést az április 20-án és 21-én esedékes Fed-kupa fordulóra.

via

Hozzászólások