Salakblog - Ashleigh Barty: "Egy kicsit csalódott vagyok az AO miatt, persze nem minden nap játszik az ember GS-elődöntőt"
Ashleigh Barty: "Egy kicsit csalódott vagyok az AO miatt, persze nem minden nap játszik az ember GS-elődöntőt"
Fotó: Europress/AFP

Ashleigh Barty: "Egy kicsit csalódott vagyok az AO miatt, persze nem minden nap játszik az ember GS-elődöntőt"

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/24 20:14
Egy viszonylag sikeres ausztrál nyarat követően Ashleigh Barty készen áll a szezon folytatására. A Roland Garros címvédője már Katarban van, ahol a dohai tornán vesz majd részt.

Komoly teherrel a vállain kezdte az évet Barty, aki most először versenyzett világelsőként hazai környezetben. Összességében 9-2-es mérleggel és egy tornagyőzelemmel zárt. Brisbane-ben a legelső mérkőzését még elvesztette, azt követően azonban Adelaide-ben tornát nyert, majd az Ausztrál Openen is eljutott az elődöntőig, ahol Sofia Kenin búcsúztatta. Melbourne után tartott egy tíznapos pihenőt, majd újrakezdte az edzéseket.

"Jól érzem magam" - mondta Barty. "Kellett néhány extra nap pihenő, hogy a testem teljesen regenerálódni tudjon. Néhány dolgot el kellett simítani az Ausztrál Open után. Szerettem volna már múlt héten, Dubajban visszatérni. Egyik versenyen sem léptem még pályára korábban, úgyhogy ez egy rendkívül izgalmas helyzet a számomra."

"Ezzel együtt jó volt otthon is lenni egy kicsit a családommal. Volt, aki ott volt velem Melbourne-ben, de például az egyik tesóm nem. Jó volt az unokahúgommal és az unokaöcsémmel eltölteni egy kis időt együtt."

"Aztán persze jó volt elkezdeni edzeni újra, majd idejönni és megtapasztalni valami olyat, amit korábban még nem. Ilyesmi ugyanis elég ritkán esik meg velünk. Általában ugyanazon versenynaptárat követjük minden évben, így aztán ugyanazon tornákon is veszünk részt. Ezért aztán kifejezetten izgalmas ilyesfajta újdonságokat kipróbálni."

Barty eredetileg nevezett Dubajra is, azonban a verseny előtt visszalépett. Doha lesz az első tornája az Ausztrál Open óta. 

"Egy ideális világban valószínűleg egy hét pihenő sem kellett volna, és utána elég időm lett volna felkészülni Dubajra. Azonban szükségem volt egy kis plusz pihenésre, hogy biztos lehessek benne, a visszatérésemmel nem ártok a szezon hátralévő részének."

"Néha meg kell hozni ilyen döntéseket, hogy hosszútávon megfelelően oda tudj figyelni magadra. Úgyhogy mindenképpen kellett ez a tíz nap. Most remekül érzem magam. A körülmények csodálatosak, nagyon tetszik ez a helyszín."

A nyomással terhelt januárral kapcsolatban Barty azt mondta, az volt számára a legjobb pillanat, amikor egy idősebb őslakos-leszármazottól vehette át a trófeát Adelaide-ben. 

barty.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nagyon keveset tudunk csak Ausztráliában játszani, ezért aztán nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokat ki tudtam hozni belőle. Külön öröm a számomra, hogy egy ilyen nagy múltú tornát meg tudtam nyerni Adelaide-ben. Hihetetlen, hogy rákerülhetett a nevem a vadonatúj trófeára. Ez a győzelem rendkívül közel áll a szívemhez."

"Ezt követően annak is nagyon örültem, hogy jól sikerült számomra az Ausztrál Open. Csalódás volt persze, hogy nem lehettem ott a szombati döntőben, de azért egy GS-elődöntő nem történik meg minden nap az emberrel. A csalódás ellenére úgy érzem egy fantasztikus január van mögöttem."

Barty-nak nem kellett játszania az első körben Dohában, a másodikban pedig majd Laura Siegemund lesz az ellenfele.

WTAtennis

Hozzászólások