Salakblog - "Annyit tehetek, hogy tovább próbálkozom" - Serena
"Annyit tehetek, hogy tovább próbálkozom" - Serena
Fotó: Europress/Getty

"Annyit tehetek, hogy tovább próbálkozom" - Serena

Kálmán LaciKálmán Laci
2016/06/04 22:04

A csalódott, ám rendkívül nagyvonalú Serena Williams nem keresett kifogásokat az elvesztett Garros-finálét követően. A 21-szeres Grand Slam-győztes elismerte, hogy Garbiñe Muguruza lejátszotta őt a pályáról.

"Az elmúlt két major döntőben belefutottam két nagyszerű játékosba. Ausztráliában Angelique mindössze 16 ki nem kényszerített hibát ütött ellenem három játszma alatt. Mégis mit lehet ilyenkor csinálni? A mai napon pedig Garbiñe egészen elképesztően jól játszott, úgyhogy az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy tovább próbálkozom" - mondta Serena, utalva arra, hogy nem azért kapott ki, mert nem bírta volna el a Graf-féle rekord miatti nyomást.

"A játékom ma túl sok sebből vérzett. Egyrészt adogathattam volna jobban, másrészt nagyon sokat hibáztam a fogadásokból is. Nem az a fajta ember vagyok, aki kifogásokat keres, hogy 'jaj, nagyon fájt a combközelítőm' vagy ilyesmi. Nem teniszeztem olyan színvonalon, ami elég lett volna a győzelemhez, ő pedig igen. Ennyi." - tette hozzá Serena.

"Játszottam már máskor is négy-öt meccset egymást követő napokon, úgyhogy nem gondolom, hogy ez olyan valami, amit az okok közt említenem kellene. Egyszerűen ma nem azt csináltam, amit kellett volna" - mondta az amerikai arra a kérdésre, hogy talán az időjárás miatti zsúfolt program is benne lehet abban, hogy ma nem ment neki jobban a játék.

Serena elismerte, időre van szüksége, hogy megeméssze a mai napon történteket, azt azonban nem vitatta, hogy Muguruza minden bizonnyal sok nagy győzelmet fog még aratni pályafutása során. "Teljesen egyértelmű, hogy fényes jövő áll előtte. Tudja, hogy kell nagy meccseket, nagy stadionokban játszani, és ami a legfontosabb, tudja, hogy kell nyerni. Hihetetlenül keményen üti a labdát, és remekül érzi, mikor kell támadásba lendülnie" - tette hozzá a világelső.

via
Hozzászólások