Salakblog - Kétszeres apukaként Andy Roddick már kevésbé önző, de még mindig izzad
Kétszeres apukaként Andy Roddick már kevésbé önző, de még mindig izzad
Fotó: Europress/AFP

Kétszeres apukaként Andy Roddick már kevésbé önző, de még mindig izzad

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/04 11:25
Bár több riválisa még mindig játszik, Andy Roddick már jó ideje visszavonult a tenisztől. Szó sincs azonban róla, hogy unatkozna, remekül megtalálta a helyét a világban a profi pályafutása befejezése után is. Sőt, boldogabb, mint valaha.

Harminc voltál, amikor lezártad a karriered, de rögtön utána bele is ugrottál egyéb elfoglaltságokba. Hogy sikerült neked ilyen jól az átmenet? Vannak, akiknek ezzel komoly gondjai vannak.
Igen, én is hallottam ezzel kapcsolatban mindenféle horrortörténeteket. Az, hogy volt egy alapítványom és egy ingatlancégem, sokat segített. Soha nem volt kérdés, mit csinálok majd, amikor már befejeztem. Nagyon élveztem, hogy nem volt többé olyan szoros a menetrendem, hogy több időt tölthettem a feleségemmel, Brooke-kal, hogy belefértek a hosszú, ráérős vacsorák egy kis bor kíséretében. Jó volt, hogy nem egy sérülés vagy a versenynaptár függvénye volt, hogy el tudok-e menni szórakozni.

Azért időbe telt, mire ráeszméltél, hogy már nem kell mindent úgy megtervezni, mint korábban?
Alapból egy tervezős pasas vagyok. Szeretek megtervezni előre mindenféle dolgokat. Ha úgy vesszük, a Tourral nem is volt sok dolgom, hisz a dátumok adottak voltak, csak fel kellett készülni, oda kellett menni és a lehető legjobbat nyújtani. A repterek és a hosszú utazások nagyon nem hiányoznak.

A mostani Andy Roddick mennyiben más, mint az egykori profi játékos?
Nagyjából szerintem ugyanaz vagyok. Az, hogy férj vagyok és gyerekeim vannak segített, hogy kevésbé legyek önző. Anno az edzések és a meccsek körül forgott minden, most másfajta prioritások vannak. Nem vagyok már annyira veszekedős és sértődékeny, és külön jó, hogy ezt nem mutatják a tévében.

Hogy zajlik Roddick-apu élete az austini otthonotokban?
Próbálok 45 perccel a srácok előtt ébredni, hogy legyen időm egy kávéra és egy kis csendre. Ekkor jön a nap kaotikus része, elkészítem őket oviba és el is viszem őket. Ezután jönnek a napi üzleti ügyek és az alapítványhoz kapcsolódó elintéznivalók. Minden nap megizzadok, de sajnos ritkán jut időm teniszezni vagy súlyzós edzésre. Ebben volna mit előrelépnem. Vannak rövidebb üzleti útjaim és Brooke is sokat dolgozik, így aztán a mindennapok megtervezése komoly kihívást jelent.  

Azóta, hogy családapa vagy másként látod a saját gyerekkorod?
Most még inkább tudom értékelni mindazt az áldozatot, amit a szüleim hoztak értem. Az egész életüket végigdolgozták, hogy én a legjobbat kapjam. Szerencsésnek érzem magam és rendkívül hálás vagyok ezért. Bárcsak apu még itt lenne velünk, mert akkor olyan szinten tudnánk kapcsolódni egymáshoz, ahogy a gyerekek előtt biztosan nem ment volna. 

Nadal másfél szetten keresztül leütötte a pályáról, de aztán megtalálta a megoldást | Eurosport

Az ATP Uncovered 12. évadának 14. részében újabb klasszikus mérkőzést elevenítettek fel, ezúttal Rafael Nadal és Andy Roddick 2010-es párharcát Miamiból. Az otthonmaradás tematikáját feldolgozó Tennis at Home című műsorban Milos Raonic volt a házigazda, aki egy rövid kvíz formájában a nézők tudását is letesztelte.

A családon kívül mi motivál, hogy felkelj minden reggel és próbálj minél többet elérni az életben?
A sok-sok kihívás. Nagyon mókás számomra, hogy egy csomószor azon kapom magam, hogy én vagyok a legbutább ember az adott szobában vagy teremben, ahol vagyok. Apu mindig azt mondta, vegyem magam körül okos emberekkel és kérdezzek tőlük sokat. Úgy vélem, ez a mondat jó szolgálatot tett nekem a profi karrierem utáni időszakban. A tenisz és az üzleti élet annyiban hasonlítanak, hogy mindkettőben próbálsz újra és újra bizonyítani magadnak. 

A járvány miatti leállás előtt mennyire figyelted, mi zajlik a Touron?
Bevallom, nem néztem annyi meccset, amennyit kellett volna. Az eredményeket rendszeresen követtem, és próbáltam időt szakítani a kedvenc tornáimra.

Inkább a korábbi riválisaidat követed, vagy azokat, akik követhetik őket a trónon?
Egyértelműen a fiatalokra vagyok inkább kíváncsi, a fiatal amerikaiakra különösen. Ha a Roger-Rafa-Novak hármasból ketten döntőznek egy tornán, azt igyekszem megnézni. Azt viszont kihagyom, hogyan hengerelnek a korai fordulókban. Azt láttam már eleget.

tennis.com

Hozzászólások