Salakblog - "Megnézném Nadalt a legjobb női teniszezőkkel a pályán"- Murray szerint jót tenne a tenisznek, ha vegyes csapatversenyeket is rendeznének 
"Megnézném Nadalt a legjobb női teniszezőkkel a pályán"- Murray szerint jót tenne a tenisznek, ha vegyes csapatversenyeket is rendeznének
Fotó: Europress/AFP

"Megnézném Nadalt a legjobb női teniszezőkkel a pályán"- Murray szerint jót tenne a tenisznek, ha vegyes csapatversenyeket is rendeznének 

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/07/31 16:56
Andy Murray nagyon örülne annak, ha a versenyszezonban több vegyes páros mérkőzést játszanának, és olyan tenisztornákat is rendeznének, ahol női és férfi versenyzők közösen alkotnának csapatot. Szerinte igazán látványos megújulása lenne a sportágnak, ha Serena Williams és Roger Federer egyszerre lépnének pályára.

Andy Murray jelenleg a Battle of the Brits elnevezésű bemutatótornán játszik, ahol Nagy-Britannia legjobb női és férfi teniszezői gyűltek össze, hogy egy csapatverseny során megmérkőzzenek egymással. A háromszoros Grand Slam-győztes skót ezúttal csak páros mérkőzéseket játszik, mert nem akar megkockáztatni egy esetleges sérülést röviddel a versenyszezon tervezett folytatása előtt. Murray nagyon élvezi ezt a formátumot, és örülne neki, ha jövőben a versenynaptárba is beiktatnának hasonló vegyes csapatversenyt.

Éveken át a Hopman-kupa szolgálta ezt a célt, a két fős csapatverseny azonban megszűnt, és az idei szezontól az ATP-kupát rendezik a Hopman-kupa időpontjában. Emlékezetessé vált, amikor 2019-ben Serena Williams és Roger Federer az Egyesült Államok-Svájc találkozó kimeneteléről döntő vegyes páros mérkőzésen egymás ellen léptek pályára. Andy Murray is úgy fogalmazott, a Hopman-kupát mindenki szerette.

„A Hopman-kupa, például, véleményem szerint, fantasztikus verseny volt. A játékosok nagyon élvezték. Néhány mérkőzésen kissé bemutatótorna érzése volt az embernek, de talán ez az egyetlen kritikám vele szemben. Többször is játszottam rajta, és mindig nagyon élveztem. Remek torna volt.”- nyilatkozta a brit teniszező.

SerenaWilliams-RogerFederer.jpgFotó: Europress/AFP

Murray szerint igazán izgalmas lenne, ha a legjobb női és férfi játékosok közösen lépnének fel, jót tenne a sportág jövőjének, a játékosok és a nézők is szeretnék a vegyes csapatversenyeket.

„Nagyon jót tenne a sportágnak, ha több olyan mérkőzés lenne, ahol Serena Williams és Roger Federer egyszerre lépnek pályára. Szerintem a tenisz képes lenne a vegyes csapatversenyeket megvalósítani, úgyhogy jobban kellene erőltetni ezt. Nem azt mondom, hogy minden egyes héten, de néha azért jó lenne. Szívesen megnézném Rafát a legjobb női teniszezőkkel a pályán.”

Kíváncsian várjuk, hogy az illetékesek megfogadják-e Murray javaslatát, és láthatunk-e olyan versenyeket, ahol a női és a férfi tenisz legjobbjai együtt lépnek pályára. Mindenesetre egy Laver-kupához hasonló torna a legjobb női teniszezőkkel kiegészülve tényleg izgalmasnak tűnik.

AndyMurray.jpgFotó: Europress/AFP

Andy Murray arról is beszélt, hogy szerinte a világ legjobb teniszezői közül többen is visszalépnek a US Opentől. Csütörtökön a női világelső, Ashleigh Barty már bejelentette, hogy biztonsági okokból nem vesz részt a tornán, Murray szavai alapján, nem ő lesz az egyetlen, aki nem utazik el az Egyesült Államokba.

„Úgy hallottam, néhányan a legjobb férfi teniszezők közül nem játszanak. Mindenkinek a saját döntése, hogy részt vesz-e a US Openen. Teljesen érthető, ha valaki nem érzi magát biztonságban és kényelmesen azzal, hogy odautazik, és saját magát és a csapatát is veszélybe sodorja. Én úgy érzem, ha már benne vagyunk a védőbuborékban, amit számunkra hoztak létre, rendben leszünk. Sokkal jobban aggaszt maga az oda- és visszautazás.”

via Sky Sports 

Hozzászólások