Salakblog - Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 
Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 

Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 

Kálmán Laci ·
2018/12/06 17:34

A korábbi világelső, Amelie Mauresmo lett Lucas Pouille új edzője, értesült a L'Equipe. A kétszeres egyéni Grand Slam-bajnok Emmanuel Planque helyét veszi át, aki a szezon végén bejelentette, hogy befejezi a közös munkát a világranglista 32. helyén álló franciával. 

Planque és Pouille közös megegyezéssel döntöttek a szakítás mellett, ugyanis a szezon elég gyöngén sikerült a 24 éves francia számára. Elég, ha megnézzük, hogy a Roland Garrost követően összesen két olyan torna volt a tízből, ahol legalább két mérkőzést sikerült nyernie. Pouille egyébként öt tornagyőzelemig, és a világranglista 10. helyéig jutott korábbi mesterével; a karriercsúcsot idén márciusban sikerült elérnie. 

Egyelőre bizonytalan, hogy Mauresmo hogyan egyezteti majd össze a feladatait. Amellett ugyanis, hogy két kisgyermek édesanyja, a jövő évtől, Yannick Noah-t váltva a Davis-kupa-kapitány is ő lesz majd a franciáknál. Pouille korábban jelezte, hogy mivel fönntartásai vannak a 'megújuló' sorozattal kapcsolatban, nem óhajt részt venni a DK további küzdelmeiben. Nem tudni, az edzőváltás nyomán esetleg fölülírja-e majd korábbi nézeteit.  

murraymauresmo.jpg Fotó: Twitter

Ez nem az első alkalom, hogy Mauresmo férfi teniszező edzője lesz. Korábban, 2014 és 2016 között Andy Murray-vel is dolgozott. Együttműködésük során a skót hét tornát nyert, és lejátszott két Ausztrál Open-döntőt.

"Jó szívvel gondolok vissza Andy-re, nélküle ugyanis nem tartanék itt" - nyilatkozta Amelie még korábban. "Bízott bennem akkor is, amikor a legtöbben egyszerűen csak tévelygésnek titulálták azt, hogy egy férfi teniszező edzője egy nő legyen."

pouille.jpg Fotó: Twitter

Pouille, a nem túl acélos 25-21-es mérleggel zárta a szezont, melynek eredményeként 2015. óta először a top 30-on kívül végzett az ATP-rangsorban. A francia a tervek szerint a 2019-es évet Sydney-ben indítja majd.

via
Hozzászólások