Salakblog - Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 
Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 
Fotó: Twitter

Andy Murray után ismét egy férfi teniszező edzője lett Amelie Mauresmo 

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/06 17:34

A korábbi világelső, Amelie Mauresmo lett Lucas Pouille új edzője, értesült a L'Equipe. A kétszeres egyéni Grand Slam-bajnok Emmanuel Planque helyét veszi át, aki a szezon végén bejelentette, hogy befejezi a közös munkát a világranglista 32. helyén álló franciával. 

Planque és Pouille közös megegyezéssel döntöttek a szakítás mellett, ugyanis a szezon elég gyöngén sikerült a 24 éves francia számára. Elég, ha megnézzük, hogy a Roland Garrost követően összesen két olyan torna volt a tízből, ahol legalább két mérkőzést sikerült nyernie. Pouille egyébként öt tornagyőzelemig, és a világranglista 10. helyéig jutott korábbi mesterével; a karriercsúcsot idén márciusban sikerült elérnie. 

Egyelőre bizonytalan, hogy Mauresmo hogyan egyezteti majd össze a feladatait. Amellett ugyanis, hogy két kisgyermek édesanyja, a jövő évtől, Yannick Noah-t váltva a Davis-kupa-kapitány is ő lesz majd a franciáknál. Pouille korábban jelezte, hogy mivel fönntartásai vannak a 'megújuló' sorozattal kapcsolatban, nem óhajt részt venni a DK további küzdelmeiben. Nem tudni, az edzőváltás nyomán esetleg fölülírja-e majd korábbi nézeteit.  

murraymauresmo.jpg Fotó: Twitter

Ez nem az első alkalom, hogy Mauresmo férfi teniszező edzője lesz. Korábban, 2014 és 2016 között Andy Murray-vel is dolgozott. Együttműködésük során a skót hét tornát nyert, és lejátszott két Ausztrál Open-döntőt.

"Jó szívvel gondolok vissza Andy-re, nélküle ugyanis nem tartanék itt" - nyilatkozta Amelie még korábban. "Bízott bennem akkor is, amikor a legtöbben egyszerűen csak tévelygésnek titulálták azt, hogy egy férfi teniszező edzője egy nő legyen."

pouille.jpg Fotó: Twitter

Pouille, a nem túl acélos 25-21-es mérleggel zárta a szezont, melynek eredményeként 2015. óta először a top 30-on kívül végzett az ATP-rangsorban. A francia a tervek szerint a 2019-es évet Sydney-ben indítja majd.

via
Hozzászólások