Salakblog - Andy Murray kikapott Cincinnatiben, egyéniben nem indul a US Openen
Andy Murray kikapott Cincinnatiben, egyéniben nem indul a US Openen
Fotó: Europress/AFP

Andy Murray kikapott Cincinnatiben, egyéniben nem indul a US Openen

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/13 11:07
Andy Murray 6:4, 6:4 arányban kikapott Richard Gasquet-tól a visszatérő egyes meccsén Cincinnatiben, és bejelentette, egyéniben biztosan nem vesz részt a US Openen.

Bár a szervezők arra kérték, hogy a döntését már a Gasquet-meccs előtt hozza meg, ő azonban – teljesen érthető módon – ezt nem tudta megtenni.

„Nem éreztem úgy, hogy képes lennék a mérkőzés előtt a döntésre. Ettől függetlenül párosban és vegyes párosban ott leszek New Yorkban.”

Murray januárban iszonyatosan el volt keseredve, hogy talán vége a pályafutásának. Bevállalt azonban egy második csípőműtétet is, ami megszüntette a fájdalmát, és ezzel esélyt kapott a visszatérésre.

A skót az utóbbi hetekben azt mondta, hogy semmiképp sem szeretne a US Openen visszatérni egyesben, ahol ugye három nyert szettre menő meccseket kell játszani. Így jött képbe Cincinnati, ahol felmérhette, hol tart és mire képes most.

„Reméltem, hogy a US Open-szabadkártyát illetően később is meghozhatom majd a döntésem, amikor már jobban képben vagyok a formámat illetően. De ők a meccsem előtt már be akarták jelenteni, kik kapják meg a lehetőségeket. Én pedig úgy nem akartam elfogadni a szabadkártyát, hogy nem tudom, hogy leszek majd a mérkőzést követően. És persze arra is kíváncsi lettem volna, hogy sikerül regenerálódnom több meccs után.”

Murray azonban hozzátette, lehet, hogy játszik egyest a jövő héten Winston-Salemben. Illetve két őszi kínai versenyre is bejelentkezett, az egyik a csuhaji torna, a másik pedig a pekingi 500-as verseny.

am2.jpg Fotó: Europress/AFP

Bár kikapott, az egyes visszatérés rengeteget jelentett Murray-nek. Széles mosollyal az arcán vonult be a pályára, kezében egy telefonnal, mely rögzítette a pillanatot. Egy olyan csípőműtétből, amilyen neki volt, még senkinek sem sikerült az egyes visszatérés. Minden oka megvolt tehát az örömre.

Murray kicsit lassan kezdett, amelyben szerepet játszhatott némi elfogódottság is, korábbi Grand Slam-döntők ide vagy oda. Kettős hibával indított, aztán rögtön elvesztette az adogatását, sőt Gasquet-nek még a 3:0-hoz is volt labdája.

Andy azonban összekapta magát és 2:2-nél egyenlített. Ezután viszont a francia egy kicsit tesztelte őt, és futtatni kezdte egyik oldalról a másikra. A skót 3:3-nál ismét elbukta a szerváját, és innen már nem volt visszaút a szettben, Gasquet könnyedén megoldotta a végét.

A második játszma elején Murray semmire bukta a szerváját, és bár ebből nem tudott már visszajönni, fogadóként nyomás alatt tudta tartani ellenfelét, valamint hozta az adogatójátékait, így szorosan tudta tartani a meccset.

Gasquet azonban 1 óra 36 percnyi játék után lezárta a mérkőzést, így ő játszhat majd Dominic Thiemmel a második körben. 

BBC Sport

Hozzászólások