Salakblog - Andy Murray ismét teniszezik! - Videó
Andy Murray ismét teniszezik! - Videó
Fotó: Europress/AFP

Andy Murray ismét teniszezik! - Videó

Csatári FlóraCsatári Flóra
2019/04/02 14:54
A britek kétszeres  wimbledoni győztese öt héttel azután, hogy csípőprotézist kapott, és tizenegy héttel azután, hogy Mebourne-ben bejelentette a visszavonulását, ismét ütőt ragadott és erről Instagramon tett közzé egy rövid videót

Murray biztosan küzdeni fog, hogy visszatérhessen | Hosszabbítás

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, annak ellenére, hogy Andy Murray, a skót ex-világelső az Ausrtalian Open előtt bejelentette visszavonulását, és akkor úgy tűnt, hogy a melbourne-i első fordulóban Bautista Agut ellen öt szettben elvesztett meccse volt az utolsó. Azóta azonban, hogy január végén újabb csípőműtéten esett át, sorra érkeznek biztató hírek, most ismét Judy Murray beszélt fia állapotáról.

Az, hogy Murray ismét ütöget nem meglepő, hiszen a csípőműtétjét követően folyamatosan érkeztek a pozitív hírek az állapotával kapcsolatban, előbb édesanyja és egykori edzője Judy Murray beszélt arról, hogy biztos abban, hogy fia visszatérhet a profik közé, majd maga az egykori világelső is bejelentette, hogy folytatni szeretné a pályafutását és ott lesz Wimbledonban, igaz egyelőre még nem egyesben, hanem párosban versenyezne az All England gyepén. Legutóbb, a London Marathon kapcsán pedig még azt is kilátásba helyezte, hogy egyszer lefutná a több, mint 40 kilométeres távot a szigetország fővárosában.


Andy Murray lefutná a London Marathont | Hosszabbítás

Andy Murray lesz az, aki elindítja indén a londoni maraton mezőnyét. A bitek háromszoros Grand Slam-győztese, aki a csípőműtétje után lábadozik, a királyi családtól veszi át a stafétát, a tavalyi verseny start gombját maga II. Erzsébet nyomta meg a windsori kastélyban, két éve pedig Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné indította el a futókat.

CNN-nek márciusban arról beszélt a háromszoros Grand Slam-győztes, hogy most, hogy már nincs veszíteni valója, elsősorban azért szeretné folytatni a karrierjét, hogy még egy darabig élvezhesse a teniszt. 

"Ki akarom próbálni és meg akarom nézni, hogy egy olyan dolog-e, amire még képes vagyok" - mondta. "A teniszt nagyon élvezem, és boldoggá tesz. Ha képes ezek rá, akkor megpróbálom. Nem arról van szó, hogy bárkinek bármit is bizonyítsak, vagy hogy elérjek egy konkrét eredményt, vagy hogy újra győzzek Wimbledonban. Ez arról szól, hogy azt csinálok, amit imádok és arról, hogy nincsenek fájdalmaim, miközben csinálom"

"Sportolóként, amikor problémád van, azt mindig igyekszel eltitkolni a vetélytársaid elől, és megpróbálsz optimista lenni, és azt mondod a többieknek, hogy rendben vannak a dolgok"- mesélte Murray arról, hogy mi volt számára a legnehezebb mielőtt az Ausztrál Openen megtartott sajtótájékoztatón kiállt a világ elé, hogy elismerte a fájdalmait.

"Azt hiszem, ez része annak, amit mi sportolóként és versenyzőként csinálunk, hiszen nem fogod azt mondani legközelebbi riválisodnak, aki megkérdezi, hogy hogy van a csípőd, hogy 'ó, iszonyatosan, alig vagyok képes mozogni, és a következő ütések fájnak, blablabla'. [Az ausztráliai] volt az első alkalom, hogy elmondtam mindenkinek, akik már régóta kérdezték, hogy ez az egész nagyon-nagyon nehéz volt régóta, és hogy küszködtem."

"Kezdetnek megteszi." Így is érthetjük azt, hogy most "It's a start", így kommentálta a videót, amin újból teniszütővel a kezében láthatjuk:
Hozzászólások