Salakblog - Andy Murray: "Egy kemény nap végén nincs annál jobb, mint amikor átölel az édesanyád"
Andy Murray: "Egy kemény nap végén nincs annál jobb, mint amikor átölel az édesanyád"
Fotó: Twitter

Andy Murray: "Egy kemény nap végén nincs annál jobb, mint amikor átölel az édesanyád"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/11 20:31

A sportvilág természetesen nem tudott elmenni szó nélkül Andy Murray mai bejelentése mellett. Ahogy arról beszámoltunk, a háromszoros Grand Slam-győztes skót teniszező könnyeivel küszködve beszélt a sajtó képviselői előtt arról, hogy valószínűleg az Ausztrál Open lesz az utolsó tornája. Mint elmondta, olyan iszonyatos fájdalmai vannak, melyekkel élni is nehéz, nem, hogy élsportolónak lenni.

Nézzük, a teljesség igénye nélkül, hogyan reagáltak a bejelentésre a közösségi oldalakon a versenytársak, korábbi nagy bajnokok és más kiválóságok. Az alábbi üzenetek mellé helyezzük oda Szántó Petra kiváló írását is.

"Senki nem tett nálad többet a brit teniszért, és úgy tűnik, hosszú évekig még nem is fog. Nagyszerű barát és példakép voltál és maradsz is a számomra. A jelenléteddel és a tetteiddel nagyon komoly inspirációt jelentesz nekem, úgyhogy köszönök mindent. Remélem, amíg csak lehet találkozunk majd kinn a pályán" - írta Kyle Edmund

"Andy, épp most láttam a sajtótájékoztatót. Kérlek ne add még föl, harcolj tovább. Átérzem a fájdalmad és a szomorúságod. Remélem, sikerül mindezt legyőznöd. Megérdemled, hogy úgy és akkor vonulj vissza, ahogy és amikor te szeretnél. Nagyon szeretünk téged, és kívánjuk, hogy érezd jól magad, légy boldog" - reagált Juan Martín del Potro.

"Ha meg kellene nevezni egy olyan valakit, aki pályafutása során mindent beleadott, amit csak tudott, akkor Andy Murray nevét kell mondani. Példátlan fegyelem az edzéseken, óriási küzdés, áldozatkészség, és törekvés a tökéletességre. Egy kicsit őrült, de egy igazi legenda" - írta Darren Cahill, a skót korábbi edzője.

"Emelem kalapom Andy előtt" - tweetelte Andy Roddick még tegnap, a bejelentést megelőzően, a Daily Mail értesülésére reagálva, miszerint Murray az idén befejezi . "Elképesztő legenda. A valaha volt egyik legjobb taktikus. Hihetetlen eredményekre volt képes egy rettenetesen erős érában. Remélem, egészségesen tudja befejezni."
"Csak hangosan gondolkodom" - folytatta ma az amerikai immár a bejelentés után. "Megérdemli, hogy Wimbledonban búcsúzzon. Túl fontos ő Nagy Britanniának, és túl fontos Wimbledon történelmében, hogy ne így legyen. Nagyon menő volna, ha a testvérével párosozna, ha esetleg nem tud egyest játszani."

"A tenisz mindannyiunk számára véget ér egyszer, ám a barátságok egy életre szólnak. Amit a sportért tettél, azt senki nem fogja feledni. Kívánom, hogy sikerüljön egészségesen befejezned" - írta Grigor Dimitrov.

"A szívem szakadt meg, miközben hallgattam Andy Murray sajtótájékoztatóját. Remélem, ott lehet majd Wimbledonban, és úgy tud elbúcsúzni, ahogy megérdemli" - reagált Kim Clijsters

"A pályán, és azon kívül is egy igazi bajnok vagy, Andy" - tweetelte Billie Jean King. "Sajnálom, hogy nem tudsz úgy visszavonulni, ahogy szeretnél, de ne felejts el a jövőbe tekinteni. Talán még az eddigieknél is nagyobb hatással leszel majd a világra az elkövetkezendő években. Az, hogy kiálltál az egyenlőség mellett, inspirálni fogja a jövő nemzedékeit."

"Az az Andy Murray, akit én ismerek, valahogy megoldja, hogy játszani tudjon Wimbledonban. Kevesen teniszeztek ekkora szívvel, ilyen komoly erőfeszítéssel a sportág történetében. Mindig nagy öröm volt ellened játszani" - írta Mardy Fish, az amerikai Davis-kupa-csapat kapitánya.

"Andy, nem számít, mi történik, te vagy a legjobb" - írta Svetlana Kuznetsova. "Brutálisan erős vagy. Minden tiszteletem a tiéd"

"Andy megállt Micaela mellett egy kép erejéig a Miami Openen, 2012-ben" - írták a Bryan testvérek az Instagramon. "Soha nem felejtjük el, mi mindent tett ezért a sportágért. Világelső lett, Grand Slameket, olimpiai érmeket és Davis-kupát is nyert. De azt a délutánt sem fogjuk elfelejteni, amikor zsúfolt napjából időt szakított arra is, hogy segítsen pénzt gyűjteni az alapítványunk számára. Ennek az embernek aranyból van a szíve, hatalmas legenda, és nem csak a pályán."

"Tudom, hogy elsősorban humorzsákként ismersz, de most figyelj ide egy kicsit, barátom" - írta Nick Kyrgios. "Nagyon sokféleképpen hatottál erre a sportágra, és tudom, hogy nem így akartál kiszállni. De hallod, micsoda út volt ez! A szárnyaid alá vettél attól a pillanattól kezdve, hogy föltűntem a teniszben. Egy őrült teniszjátékos vagy, mérföldekkel jobb, mint én, de azt akarom, hogy tudd, a mai nap nem csak a te és a csapatod számára szomorú. Az egész sportvilág számára az. Haver, remélem, ez a néhány kép mosolyt csal majd az arcodra, és talán eszedbe juttatja, hogy egy kicsit a kisöcséd is voltam az elmúlt időszakban. Azt akarom, hogy tudd, mindenki drukkol neked, és szeretné, hogy harcolj. Sok szerencsét az Ausztrál Openre, én melletted állok."

"Egy kemény nap után akkor érzi magát az ember a legjobban, ha megöleli őt az édesanyja" - írta Murray. "Igazán nagyon megható volt számomra az a sok bátorító üzenet és támogatás, amit ma kaptam. Jobban vagyok, és sokkal pozitívabban látom most a dolgokat, mint amikor reggel fölkeltem. Nagyon köszönöm."

via
Hozzászólások