Salakblog - Andy Murray: "Az elmúlt hónapok sok értelemben nehezebbek voltak, mint az utóbbi pár év"
Andy Murray: "Az elmúlt hónapok sok értelemben nehezebbek voltak, mint az utóbbi pár év"
Fotó: Europress/AFP

Andy Murray: "Az elmúlt hónapok sok értelemben nehezebbek voltak, mint az utóbbi pár év"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/25 17:41
2019 második felében úgy tűnt, hogy csípősérülése után Andy Murray végre újra elkezdhet felzárkózni az élmezőnyhöz. Remek formában játszott az őszi kínai versenyeken, és 2017 után ismét tornagyőzelmet ünnepelhetett, miután az antwerpeni verseny döntőjében legyőzte Stan Wawrinkát. Murray novemberben azonban újra megsérült, így a skót az idei szezonban még nem tudott pályára lépni.

Az ősszel elszenvedett medencesérülését követően a korábbi világelső és háromszoros Grand Slam-bajnok Murray az utóbbi hetekben ismét ütőt ragadott, és megkezdte az edzéseket. A skót egy márciusi interjúban elmondta, hogy az elmúlt időszak nagyon nehéz volt számára.

"Az elmúlt hónapok sok értelemben nehezebbek voltak, mint az utóbbi pár év. Úgy éreztem, hogy ismét átmegyek azon a folyamaton, amiről azt hittem, hogy már magam mögött tudhatom. Nem volt egyszerű. Az utóbbi hetekben azonban ismét tudtam edzeni, néha napi két órát is, és a testem jól reagált – és remélem ez így is marad.’’

Murray nem titkolta, hogy a több hónapos kényszerszünet érzelmileg megviselte, és elismerte, hogy gyakran a legrosszabb végkifejlettől tartott.

"Amikor 4-5 hét pihenés után sem érzed magad jobban, akkor már a legrosszabbra gondolsz, és veszélyben érzed a karriered. Úgy mész be a vizsgálatokra, hogy az jár a fejedben: ’’ha most rossz híreket kapok, akkor itt a vége’’ – nem könnyű ezt megélni érzelmileg.’’

Andy Murray eredetileg a Miami Openre időzítette visszatérését, de a koronavírus-járvány miatt a skótot - jelen állás szerint - júniusig egészen biztosan nem láthatjuk játszani.

Szöveg: Szabó Krisztián 

Hozzászólások