Salakblog - Andy Murray az Ausztrál Openen már a legjobb formájában akar rajthoz állni
Andy Murray az Ausztrál Openen már a legjobb formájában akar rajthoz állni
Fotó: Europress/AFP

Andy Murray az Ausztrál Openen már a legjobb formájában akar rajthoz állni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/14 12:45
Andy Murray azt reméli, hogy jövő januárra már csúcsformában lesz, így egyéniben az Ausztrál Openen célozza meg a Grand Slam-visszatérést.

Az év eleji karriermentő csípőműtétjét követően a skót hétfőn lépett először pályára tétmeccsen. És bár 6:4, 6:4 arányban kikapott Richard Gasquet-tól a Cincinnati Masters első fordulójában, összességében kiválóan helytállt. És, ami még ennél is fontosabb, sem meccs közben, sem azt követően nem voltak fájdalmai. 

Mindezek ellenére úgy döntött, hogy csak párosban és vegyes párosban indul a US Openen, egyéniben nem. Ennek elsősorban az az oka, hogy a szervezők a szabadkártyák kiosztásával nem várták meg, hogy több tapasztalat és meccsrutin birtokában felelős döntést hozhasson. 

A skót azt tervezi, hogy az ősszel teljes ázsiai szezont fut, egyre jobb formába lendül, hogy aztán reményei szerint a lehető legjobb állapotban vehessen részt az Ausztrál Openen. 

Melbourne-ben játszotta eddigi utolsó GS-meccsét egyeseben Roberto Bautista Agut ellen, majd néhány nap múlva már arról nyilatkozott, hogy a visszavonulást fontolgatja. Ezt követően bevállalta a második csípőműtétet, amely megmentette a pályafutását.

"Úgy gondolom, 9-12 hónappal az operáció után jöhet majd el az az időszak, amikor már nagyon közel lehetek a legjobb formámhoz" - mondta Murray. "És, ami a sebességet illeti, ez inkább 12 hónap."

"Úgy vélem, a gyorsaságom javult, de ez elsősorban az egyenes vonalú mozgásra értendő. A meccseken viszont folyamatosan irányt váltunk, reagálni kell a labdákra, és előre kell gondolkodnunk."

murray2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ahhoz, hogy ez a fajta gyorsaság is visszajöjjön, meccsekre van szükség. Lehet persze fejleszteni edzéseken, de a tétmeccs az teljesen más. Nem mondom, hogy lassú voltam Gasquet ellen, de korántsem voltam olyan gyors, mint amilyen szerettem volna."

Az ősszel három tornát is tervez Ázsiában, és úgy véli, elsősorban a pályán eltöltött idő segíthet neki abban, hogy visszatérjen a legjobbjához.

"Az biztos, hogy innen már csak előre fogok haladni. A gyakorlópályán készültem az egyes visszatérésre, de a tétmeccs eléggé más műfaj. Olyankor jön rá az ember, hogy 'basszus, a ritörnöm még nem elég éles, és az adogatásomon is javítani kellene'. Ezeken különösen dolgoznom kell majd az elkövetkezendő időszakban. Érdekes lesz látni, hogy boldogulok majd velük."

"Ilyesmit még senki nem próbált a teniszben (mármint, hogy egy ilyen beavatkozás után visszatérjen egyesben - a szerk.) Remélem, jól megy majd a dolog, és ez megnyitja a lehetőséget több sportoló előtt is."

The Guardian

Hozzászólások