Salakblog - Andy és Jamie Murray újra együtt Washingtonban
Andy és Jamie Murray újra együtt Washingtonban
Fotó: Europress/AFP

Andy és Jamie Murray újra együtt Washingtonban

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/30 09:53
Andy Murray és bátyja, Jamie több mint három év után áll össze újra párosozni. A testvérpár a washingtoni Citi Openen lép pályára a héten, melyre már lázasan készülnek.

Jamie volt az, aki megkereste öccsét a közös indulással kapcsolatban.

"Kerestem valakit, akivel Washingtonban játszhatok, nagyon örülök, hogy végül Andy-vel összejött a dolog" - írta Jamie a bejegyzésében a BBC oldalán. 

Jamie a füves szezonban állandó partnerével, Neal Skupskival versenyzett, miközben Andy megkezdte a csípőműtét utáni visszatérését. Mivel azonban most Skupski a World TeamTennis-sorozatban érdekelt, így Jamie-nek új partner után kellett néznie a washingtoni tornára. Öccse megkeresése kézenfekvő megoldásnak tűnt.

"Múlt szerdán együtt készültünk, és természetesen Washingtonban is edzünk majd egy kicsit" - mondta Jamie. "Átbeszélünk néhány lehetséges stratégiát és variációs lehetőséget elsősorban Andy miatt, aki kevésbé szokott hozzá a páros játékhoz. Persze most érthető okokból többet párosozik, és mivel egyébként is kiválóan olvassa a játékot, csak hagynom kell, hogy azt a teniszt játssza, amit a legjobban tud."

Visszatérése óta a washingtoni torna lesz Andy negyedik versenye. Queen's-ben Feliciano Lopez oldalán lépett pályára, majd Eastbourne-ban Marcelo Melo volt a partnere. Ezt követte Wimbledon, ahol Pierre-Hugues Herbert-rel alkottak egy párost. Ezen felül az All England Clubban vegyesben is pályára lépett Serena Williams oldalán.

A párost illetően azonban Andy-nek egyértelműen Jamie-vel van a legtöbb tapasztalata. 

Ha túl akarják élni az első kört, akkor ezekre a tapasztalatokra szükségük is lesz, ugyanis kőkemény ellenfeleket kaptak Nicolas Mahut és Edouard Roger-Vasselin személyében. Hogy mást ne mondjunk, a két francia az idén döntőt játszott Wimbledonban.

Jamie optimista, szerinte Andy és ő előnyt kovácsolhatnak abból, hogy testvérek, és ismerik egymás minden mozdulatát.

"Nagyon jól ismerjük egymás játékát, és testvérekként talán egy kicsit jobban kommunikálunk, és nyíltabbak is vagyunk egymással. Jó móka lesz, már alig várom."

Két tornát nyertek együtt párosban, 2010-ben Valenciában, míg 2011-ben Tokióban lett övék a trófea.

Ami pedig az egyest illeti, Andy az ATP honlapjának beszélt a legfrissebb fejleményekről.

"Jól állok, boldog vagyok azzal, ahol most tartok. A legjobb forgatókönyv szerint már Cincinnatiben elindulhatok. Ha mégsem, akkor valószínűleg majd csak a US Open után, mert nem akarok rögtön három nyert szettre menő meccsekkel kezdeni."

tennis.com

Hozzászólások