Salakblog - Andreescu: "A torontói döntő nagyobb dolog most számomra, mint megnyerni Indian Wellst"
Andreescu: "A torontói döntő nagyobb dolog most számomra, mint megnyerni Indian Wellst"
Fotó: Europress/AFP

Andreescu: "A torontói döntő nagyobb dolog most számomra, mint megnyerni Indian Wellst"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/11 09:08
"Eszelős dolgokat produkál az élet."

Ezt mondta Bianca Andreescu miután 6:4, 7:6(5) arányban legyőzte Sofia Kenint a torontói torna elődöntőjében. Ő az első kanadai nő, aki az elmúlt 50 évben eljutott a Rogers Cup döntőjéig. Férfi is csak egy volt ilyen ebben az időszakban, Milos Raonic 2013-ban. Ő végül a döntőt elvesztette Rafael Nadallal szemben.

"Rengeteg mindenen mentem keresztül az elmúlt két hónapban" - mondta Andreescu a könnyeivel küzdve a meccs utáni interjúban. "Csak annyit mondhatok, hogy nagyon boldog vagyok, hogy most itt lehetek a pályán. A vállam rendben van, én pedig ott vagyok a Rogers Cup döntőjében. Eszelős dolgokat produkál az élet."

A mérkőzés eleje rendkívül szorosan alakult. Nem nagyon volt különbség a két játékos között, mindketten jól adogattak, és 4:4-ig többé-kevésbé magabiztosan hozták is a szervagémjeiket. Ekkor Andreescu két bréklabdát hárítva megoldotta az adogatójátékát, és fogadhatott a játszmáért. A tizedik gémben kiválóan koncentrált, brékelt és szettelőnybe került.

A folytatásban simának tűnt a meccs Andreescu számára, a kanadai ugyanis 5:2-es előnyt épített föl. Kenin azonban magához tért, ellenfele pedig egy kicsit beremegett, így aztán az amerikai hozta a következő három gémet és kiegyenlített. Sőt, Bianca 6:5-ös vezetésénél három mérkőzéslabdát is hárítva végül még a rövidítést is kiharcolta.

A 19 éves kanadai azonban két óra tizenegy percnyi játék után a tie-brékben lezárta a mérkőzést. Összességében az ötödik meccslabdáját tudta megcsinálni egy fonák nyerővel. 

"Boldog vagyok, hogy két szettben meg tudtam oldani, de nagyon nem volt könnyű. 5:2 volt ide, de aztán visszajött, én pedig, megmondom őszintén, rettenetesen ideges voltam. Azért sírok, mert nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a pályán és bejutottam a döntőbe."

"Komolyan mondom, ez most nagyobb dolog számomra, mint megnyerni Indian Wellst."

bianca2.jpgFotó: Europress/AFP

Andreescu mérlege így 2-1-re módosult Kenin ellen úgy, hogy mindhárom találkozójukat az idén játszották. Az amerikai győzött Acapulcóban, majd a kanadai visszavágott Miamiban, amit most megtoldott egy torontói sikerrel.

Ez lesz a kanadai harmadik döntője. Az elsőt Aucklandben elvesztette Julia Görgesszel szemben, a másodikat azonban megnyerte Indian Wellsben. Andreescu a meccs utáni interjúja idején még nem tudhatta biztosan, hogy Serena Williams lesz-e az ellenfele a döntőben.

"Nem bánnám, ha Serena nyerne, mindig is akartam ellene játszani. Borzasztóan izgatott vagyok a döntő miatt."

Nos, az amerikai 1:6, 6:3, 6:3 arányban legyőzte a cseh Marie Bouzkovát, úgyhogy jöhet a Bianca-Serena döntő Torontóban.

Bárhogyan is alakul a finálé, Andreescu hétfőtől bizonyosan ott lesz a top 20-ban a világranglistán, Williams pedig pedig bejön az első nyolc közé, ami a legjobb helyezése lesz a visszatérése óta.

tennis.com

Hozzászólások