Salakblog - Amire Federernek szüksége lenne a US Open-győzelemhez
Amire Federernek szüksége lenne a US Open-győzelemhez
Fotó: Europress/AFP

Amire Federernek szüksége lenne a US Open-győzelemhez

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/19 17:51
"Roger Federer csak akkor számít majd komoly esélyesnek az idei US Openen, ha a pálya gyorsabb lesz a szokottnál" - állítja Greg Rusedski.

A svájci jó korán megérkezett New Yorkba, és megkezdte a felkészülést az év utolsó Grand Slam-tornájára. A korai érkezés legfőbb oka, hogy meglehetősen hamar, már a második mérkőzésén búcsúzott kedvenc felvezető tornáján, Cincinnatiben. Andrey Rublev mindössze 62 perc alatt győzte őt le. Federer egyébként 16 éve nem veszített el mérkőzést ennyire rövid idő alatt.

Vasárnap már edzett az Arthur Ashe Stadionban. Délelőtt Fucsovics Mártonnal, délután Alexander Zverevvel. 

Mint közismert, Federer a gyors kemény borítást kedveli, és ugyan Cincinnatiben meglehetősen gyors volt a pálya, mégsem tudott megbirkózni Rublev kemény alapütéseivel. 

Amikor az 1997-es döntőst, Rusedskit arról kérdezték, szerinte kik az idei US Open favoritjai, nem csupán neveket említett, hanem azt is, Federernek mire lenne szüksége ahhoz, hogy nyerhessen.

"A végső győzelemre két fő esélyes van: Novak Djokovic és Rafael Nadal. Hogy felgyorsítják-e a pályát azért, hogy kedvezzenek az amerikaiaknak, mint például Isnernek? Vagy esetleg ugyanolyan lassú lesz, mint tavaly? Nos, ezek lényeges kérdések. Ugyanis, ha gyors lesz a pálya, Federert is a favoritok közé kell sorolni."

"Ha azonban olyanok lesznek a körülmények, mint tavaly, a svájcit nem sorolom a fő esélyesek közé."

rf.jpgFotó: Europress/AFP

Rusedski arról is beszélt, hogy szerinte Federer játszik majd valamilyen bemutatómeccset, ugyanis jelenleg eléggé felkészületlen és nincs elég meccs a lábában a US Open előtt.

"Federer nincs a megfelelő szinten a közelgő US Open előtt, és biztos, hogy csalódott a Rublevtől elszenvedett vereség miatt. Szerintem játszik majd edzőmeccseket vagy bemutatómeccset. Ez nem valami sok tenisz, de ha valakinek elég lehet, hogy megtalálja a kellő élességet, az Roger."

"Ettől függetlenül úgy vélem, hogy az önbizalma nem lehet túlságosan nagy, tekintve, hogy mindössze két tétmeccset játszott a US Opent megelőzően."

Express

Hozzászólások