Salakblog - Amikor Federerék a teniszütőt mikrofonra cserélik: Játékosok, akik nemcsak a pályán eresztették ki hangjukat
Amikor Federerék a teniszütőt mikrofonra cserélik: Játékosok, akik nemcsak a pályán eresztették ki hangjukat
Fotó: Facebook

Amikor Federerék a teniszütőt mikrofonra cserélik: Játékosok, akik nemcsak a pályán eresztették ki hangjukat

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2019/09/26 20:53
A világ legjobb teniszezői általában a pályán mutatott teljesítményükkel vívják ki a közönség elismerését. Időnként azonban előfordul, hogy a játékosok a kemény edzések levezetéseként akár énektudásukat is megmutatják a nagyvilágnak. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb zenés produkciókat, hangsúlyozva, hogy a videókat mindenki csak saját felelősségre tekintse meg!


Caroline Wozniacki

A korábbi Australian Open-győztes első és azóta is utolsó dala 2012-ben Oxygen címmel jelent meg. A produkció nem aratott túl nagy sikert, sem a dallam, sem a dalszöveg nem nyerte el a teniszrajongók tetszését. Valószínűleg a videoklip megszületését sem előzte meg komolyabb alkotómunka, pedig akció akad benne bőven! Üzenetváltásra szolgáló teniszlabdák, lesifotósok, aranyos kutya és kidolgozatlan szerelmi szál igyekeztek csavart vinni a történetbe. Wozniacki mentségére szóljon, hogy a dal jótékony célból született meg, az Oxygen a dán, illetve lengyel paralimpikonokat hivatott támogatni. 

Andrey Rublev

Rublev a Summer Afternoon névre hallgató együttes tagjaként még 17 évesen próbálkozott a zenéléssel, gyerekkori barátaival közösen a One Direction egyik számát dolgozták fel. A fiatal orosz zenei próbálkozásai itt véget is értek, csupán egy dal erejéig szállt be a bandába. Rublev szavai alapján egyáltalán nem egyszerű egy ilyen klipet összehozni, már a bandanév választásnál felmerült az első probléma, bármilyen ötlettel is álltak elő a fiúk, a név már foglalt volt, így végül maradt a „Nyári Délután.” A klipet Moszkvában forgatták, Rublev azzal magyarázta a videóban látható kevésbé lendületes mozgását, hogy a forgatás elején még ideges volt, a végére pedig már elfáradt, miután ugyanazokat a mozdulatokat kellett folyamatosan ismételnie. Aki csak a Rublev-szólóra kíváncsi, 1:20-nál kapcsolódjon be a videóba!  

Denis Shapovalov

Shapovalov idén márciusban Indian Wellsben mutatta meg raptudását nagyközönség előtt. A kanadai korábbi edzője, Rob Steckley révén került kapcsolatba a rappel. Steckley szívesen készít videókat, így Shapovalovot is bevonta egy stúdiófelvételbe, amelyet a fiatal játékos saját Instagram-oldalán osztott meg. Shapovalov okosan belátta, hogy a teniszpályán nagyobb sikerekre számíthat, az Indian Wells-i szervezők azonban nem feledkeztek meg a 20 éves játékos korábbi próbálkozásáról. Shapovalov Marin Cilic legyőzése után közkívánatra kénytelen volt a közönséget raptudásával is szórakoztatni. A kanadainak sokadik nekifutásra, telefonos segítség igénybevételével sikerült előadnia produkcióját. 

Roger Federer, Grigor Dimitrov, Tommy Haas 

A Federer-féle fiúbanda örök klasszikus a dalra fakadó teniszezők kategóriában. A svájci klasszis Grigor Dimitrov és Tommy Haas társaságában a Chicago együttes „Hard To Say I’m Sorry” című számát énekelte el, s tette fel az internetre is. Olyannyira sikeresnek értékelték a produkciót, hogy később stúdióban is előadták a dalt, ahol váratlan fordulatként már Novak Djokovic is feltűnt. A videók felrobbantották a világhálót, a közönség imádta Federerék próbálkozását, akik már nevet is találtak a bandának, stílusosan One-Handed Backhand Boys néven igyekeznek befutni a popszakmában.

Justine Henin 

A belga teniszező első visszavonulása után, 2009-ben, egy televíziós reality főszereplőjeként állt mikrofon mögé. A műsor során Heninnek 12 kihívást kellett teljesítenie, többek között nagyszínpadon, közönség előtt énekelnie. Henin véghezvitte a feladatot, zenei karrierbe azonban nem kezdett, sőt egy év múlva visszatért a teniszpályára. 

Mike és Bob Bryan

A Bryan testvérek a tenisz mellett zenével is szívesen foglalkoznak, több hangszeren játszanak, szabadidejük jelentős részét zenéléssel töltik. Az Egyesült Államokban rendezett tenisztornákon gyakran szórakoztatják a megjelenteket saját dalaikkal, többször adtak már így kisebb koncertet is. Bryanék már kisgyermekként megismerkedtek különféle hangszerekkel, a tenisz mellett a zene is életük meghatározó részévé vált. Korábban The Bryan Brothers Brand néven több albumot is kiadtak, ahol Bob zongorán játszik, Mike pedig gitározik és dobol. A Bryan testvérek ügyesen bevonták a teniszt a zenélésbe, „Autograph” című számukban olyan illusztris vendégelőadók is megszólalnak, mint Novak Djokovic vagy Andy Murray.

Yannick Noah

Az 1983-as Roland Garros-bajnok olyan szenvedélyes zenerajongó volt, hogy profi pályafutását lezárva saját maga is zenei karrierbe kezdett. Franciaországban egész népszerűvé váltak dalai, 12 albumot adott ki, a legújabb idén jelent meg. Angolul és franciául is énekel, dalaiban többféle stílus keveredik, többek között kameruni motívumok is megjelennek. Noah Európa-szerte több helyen is fellépett, legemlékezetesebb koncertjét 2010-ben a Stade de France-ban adta, amikor is teltház, azaz több mint 80.000 ember volt kíváncsi a korábbi teniszező dalaira.  

Hozzászólások