Salakblog - Akikre érdemes lesz odafigyelni - I. rész
Akikre érdemes lesz odafigyelni - I. rész
Fotó: Europress/Getty

Akikre érdemes lesz odafigyelni - I. rész


2015/01/04 16:00

Mint minden évben, idén is számolhatunk olyan kevésbé - vagy egyáltalán nem - ismert fiatalokkal, akik meghúzhatják az oroszlán bajszát; akik kényelmetlen, forró öt szettre kényszeríthetik a „nagyokat”; akik mindenfajta teher nélkül, már-már tiszteletlenül jól játszhatnak; és akik berobbanhatnak ország-világ előtt.

Alex Kennison összerakott egy olyan listát, amely megvizsgálja a következő generáció lehetséges élharcosait, nagyágyúit. A lista persze teljesen szubjektív és semmilyen garancia nincs arra, hogy ezen fiatalok közül mindannyian hozni tudják az „elvárt” eredményeket.

Kennison olyan játékosokat keresett, akik méltó utódai lehetnek Eugenie Bouchardnak vagy Grigor Dimitrovnak. Keressük azt a tíz játékost – nőt és férfit vegyesen -, akik a következő tizenkét hónapban megragadhatnak az elitben. Fogadjátok szeretettel a TOP10-es lista második felét:

10. Zarina Diyas (Kazahsztán) – A huszonegy éves kazah lány ott tervezi folytatni az idei szezont, ahol tavaly abbahagyta: Oszakában döntőt játszhatott, ahol csak Samantha Stosur állította meg. Érdekes tény, hogy az év elején, Melbourne-ben a harmadik körben és Wimbledonban a legjobb tizenhat között is Simona Halep volt a végállomás számára. A kazah lány egészen pontosan 130 helyet előre ugorva, jelenleg a 33. a világranglistán.

9. David Goffin (Belguim) - Volt néhány jelölt az Év visszatérője-díjra tavaly, de senki nem érdemelte meg annyira, mint a belga David Goffin. Legalábbis a szezon második felében mutatott teljesítményéért.

Történt ugyanis, hogy az első körös wimbledoni búcsút követően más dimenzióba kapcsolt, és a következő 48 mérkőzéséből 44-en őt ünnepelhette a publikum. Három Challengert nyert, Kitzbühelben pont Thiemet verte a döntőben, míg Baselben csak Roger Federer állította meg a fináléban. Ezzel a fantasztikus évvel a háta mögött Goffin a 110. helyről egészen a 22.-ig helyig jutott.

8. Ana Konjuh (Horvátország) – Vigyázzatok a tizenhét éves horvát kiscsillaggal: tavaly, élete első tornáján sikerült meglepnie Roberta Vincit! A 175 centi magas teniszező a juniorok között már letette a névjegyét, hiszen 2013-ban két GS-t is sikerült megnyernie, majd láthatóan az átállással sem volt semmi gondja: 2014-ben 184 helyet ugrott előre, úgy, hogy kénytelen volt négy hónapot kihagyni könyöksérülése miatt. Hihetetlen, de így is bekerült a százba, jelenleg a 92.

7. Dominic Thiem (Ausztria)- Ha valakinek, hát neki nem esett az ölébe a dicsőség – megküzdött érte. Dominátor nyolc alkalomból hétszer is a selejtezőn át került a főtáblára, többek között az AusOpenen, Miamiban és Indian Wellsben. De ez csak a jéghegy csúcsa: Kitzbühelben játszhatta élete első ATP-torna döntőjét, negyedik körös volt Flushing Meadowsban és megszerezte élete első TOP10-es skalpját, nevezetesen Stan Wawrinkáét. Ezek az eredmények 100 helyet hoztak számára a világranglistán, jelenleg a 39.

6. Monica Puig (Puerto Rico) – A huszonegy éves fiatal hölgy a pazar tavalyi éve után idén még többre vágyik. Tavaly májusban, Strasbourgban megnyerte élete első tornáját, amivel ő lett az első Puerto Rico-i hölgy, aki a WTA keretein belül tornát nyert, míg októberben, Szingapúrban megnyerte a Rising Star Invitational elnevezésre hallgató, a jövő tehetségeit felmérő miniviadalt. Egyedüli latin-amerikaiként szerepel a százban, jelenleg a 61.

Hozzászólások