Salakblog - Aki kezdi érteni, milyen lehetett Andy Murray-nek lenni éveken keresztül
Aki kezdi érteni, milyen lehetett Andy Murray-nek lenni éveken keresztül
Fotó: Europress/AFP

Aki kezdi érteni, milyen lehetett Andy Murray-nek lenni éveken keresztül

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/01/24 18:21

Kyle Edmund Grand Slam-győzelemről álmodik azok után, hogy Grigor Dimitrov legyőzésével elérte élete legnagyobb sikerét, és bejutott az Ausztrál Open elődöntőjébe.

Eddigi legjobb eredménye major-tornán egy negyedik forduló volt, még a 2016-os US Openről. Most pedig ott tart, hogy két győzelemre van első GS-trófeájától úgy, hogy most a negyeddöntőben győzött le életében először Top 10-es játékost.

Edmund a hatodik brit teniszező, aki férfi egyesben el tudott jutni eddig a magasságig egy Grand Slam-tornán. Elődöntős ellenfele majd Marin Cilic lesz.

"Az ember sok mindenről álmodik, de azok akkor még csak álmok. Aztán néhány közülük úgy válik valósággá, hogy magad is beleszédülsz."

"Álmodtam arról, hogy majd a legnagyobbak ellen játszom. Ez teljesült, hisz volt módom ütögetni Andy-vel, Rafával és Rogerrel is. Aztán egyszer csak tétmeccsen is ők álltak a háló túloldalán. Az élmény egészen szürreális volt, de valahogy megbirkóztam vele. Aztán előjött belőlem a versenyző, előjött belőlem a győzni akarás, és azon kaptam magam, hogy meg akarom őket verni."

"Aztán álom volt az is, hogy a hazámért játszhassak. Ezt is sikerült elérnem. Nyilván az igazán nagy dolog az volna, ha ott lehetnék egy Grand Slam-döntőben. És persze az, ha én győznék."

"Kezdem érteni és érezni, milyen lehetett nyolc éven át Andy Murray-nek lenni."

Edmund büszke arra, hogy noha korábbi két meccsét elvesztette Dimitrov ellen, kedden mégis rendkívül bátran tudott pályára lépni ellene.

"Ideges voltam. De megbeszéltük az edzőmmel, hogy teljesen természetes, hogy ezt érzem. Ember vagyok, tök normális, hogy tele vagyok érzelmekkel, és feszült vagyok. Sikerült ezeket a dolgokat elfogadnom, és a helyükön kezelnem."

edmund2

Fotó: Europress/AFP

"Brisbane-ben egy szoros meccsen kaptam ki tőle, most is közel azonos szinten játszottunk. Talán annyi, hogy a kulcspillanatokban bátran teniszeztem, meg mertem húzni az ütéseimet, azok pedig bejöttek. Hittem benne, hogy képes leszek valami hasonló teljesítményre."

Annyi már most biztos, hogy Edmund be fog jönni a Top 30-ba a világranglistán, valahol a 25. hely környékén lesz hétfőtől - függően persze a további mérkőzések eredményeitől. Karrierje során most tudott először öt egymást követő ATP-szintű meccset megnyerni. Amennyiben legyőzi Cilicet is a csütörtöki elődöntőben, ő lesz az első számú brit teniszező, Murray-t megelőzve.

Persze ez jelen helyzetben amúgy is csak idő kérdése.

A Cilic-Edmund elődöntőre magyar idő szerint csütörtök délelőtt nem előbb, mint fél 10-től kerül majd sor.

via
Hozzászólások