Salakblog - A visszatérések asszonya
A visszatérések asszonya

A visszatérések asszonya

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/04/04 08:39
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

TENNIS-MIAMI/WOMENRégen, amikor a lemezek még feketék voltak és nagyok, akkorák, hogy már a nejlonzacskóra pillantva tudta mindenki, hogy lemezt vettél, a kérdés csak az volt, hogy milyet; régen mikor Hobonak még Blúzbend volt a keresztneve, vagy pontosabban, amikor még nem csak keresztneve volt, akkor simán el tudtam volna képzelni, hogy Deák Bill beleüvölti a mikrofonba: A visszatérések asszonya.

Jeahhhh.

Nem tudok viszont Kim Clijstersre asszonyként tekinteni. Bármennyire is ildomos volna, hiszen mégiscsak ott ül a férje a lelátón, picit arrébb pedig ott a kislánya is, Jada.

Igaz, nem tudok már rá Mrs. Röfiként se, mint pályafutása elején, ami kétségtelenül pozitívum.

A visszatérések viszont azt hiszem beleköthetetlen. Jó tudom, már jó fél éve ismét aktív, tehát kell egy kis jóindulat ahhoz, hogy a tegnapi győzelmét még a visszatérés szerves részének tekintsük, de nem is ez itt a fontos. Hanem a többesszám.

Az, hogy egyszer ilyet Kimtől itt Miamiban már láttunk. Hiszen 2004-ben IW-ben megsérült a csuklója, műtötték is, aztán amikor egy évvel később visszatért ugyanoda, mindössze második tornáján,  világranglista 133.-ként nyerni tudott. Majd Miamiban is. Jó, a párhuzam nem tökéletes, hiszen idén Indian Wells nem volt meg, de  a hogyan tekintetében simán megállja a helyét.

Akkor az utolsó négy meccsén megvert négy játékost a a világranglista első hat helyezettje közül,  (Myskina, Dementieva, Mauresmo, Sharapova szettveszteség nélkül), most legyőzte Azarenkát, Stosurt, Henint és Venust. Három embert a legjobb tízből, plusz Zsüzsüt, aki csak számszerűleg nem tartozik oda.

Ráadásul Venust olyan mértékben alázta, vagy hogy pontos legyek: Venusszal oly mértékben aláztatta saját magát, amilyet ritkán látunk. Nem tudom, mikor látszott utoljára ennyire, hogy a Williams lányok, de különösen Venus, taktikailag mennyivel képzetlenebbek, mint akár technikailag, akár erőnlétileg, hogy mennyire nem tud semmit kitalálni az alapjátékán túl, hogy a végtelenül stabil és pontos Clijsters ellen képes majd negyven ki nem kényszerített hibát ütni 15 játék alatt.

De még mielőtt félreértenénk egymást, ez elsősorban Kim érdeme.

Hát ennyi.

Hozzászólások