Salakblog - A világelsőségről
A világelsőségről

A világelsőségről

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/06/08 18:58

fed

Amiről írni szeretnék, azért attól tartok néhányan haragudni fognak rám, de ettől még ezt gondolom, ezért leírom. Elsősorban az ő kedvükért, de nem vigasztalásiból írom, egyszer már gondoltam ugyanezt, és akkor sem jött be.

Arról van szó, hogy szerintem Roger Federere könnyen lehet, hogy többet nem lesz világelső.

Indulhatnék nagyon messziről, de nem teszem. Egészen egyszerűen elég ha számolunk: Roger pillanatnyilag két Grand Slamen címvédő, egyen döntős, egyen pedig negyeddöntős. Van egy 1000-es győzelme, egy döntője és egy világbajnoki elődöntője. 8390 pontja.

Nem nagyon hiszem, hogy lesz még valaha ennél több. Hacsak nem nyer idén Wimbledonban, a US Openen és a világbajnokságon, amit nyilván nem zárhatunk ki, de pillanatnyilag nem is tenném rá a fejem.  Ahhoz, hogy egyszer még több pontja legyen, egészen egyszerűen több versenyen kéne indulnia. Vagy talán szerencsésebb, ha úgy fogalmazok, hogy több versenyen kéne teljes erőbedobással játszania.

Persze van még egy eshetőség, mely szerint mondjuk ez a 8000 környéki pont esetleg elég lehet még valamikor, de az egyfelől soká lesz, hiszen Rafa 6000 pontot szerzett csak idén, másfelől ehhez kellhet valakinek  (Rafának) a sérülése, amit nyilván ő sem kíván.

Hát itt tartunk.

Hozzászólások