Salakblog - A US Open idei női döntősei, Serena és Andreescu is őrültségnek tartották előzetesen a finálét 
A US Open idei női döntősei, Serena és Andreescu is őrültségnek tartották előzetesen a finálét 
Fotó: Europress/AFP

A US Open idei női döntősei, Serena és Andreescu is őrültségnek tartották előzetesen a finálét 

Takács MártonTakács Márton
2019/09/06 14:12
Serena Williams mindössze négy játékot veszített csütörtökön az Elina Svitolina elleni US Open-elődöntőben, így pályafutása során tizedszer jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság fináléjába. Az amerikai ellenfele az a kanadai Bianca Andreescu lesz, aki két szoros játszmában múlta felül a svájci Belinda Bencicet. Cikkünkben a győztesek nyilatkozatait közöljük.

A 37 éves, nyolcadik helyen kiemelt Serena Williams 6:3, 6:1 arányban diadalmaskodott az ötödikként ragsorolt Elina Svitolina felett a US Open elődöntőjében, így 10. alkalommal játszhat finálét New Yorkban. Serena a 24. egyéni Grand Slam-trófeájáért szállhat majd harcba, beállíthatja Margaret Court 24 GS-es rekordját. 

Willams háromszot annyi nyerőt ütött, mint Svitolina (34-11), az első adogatásai után 86%-ban ő nyerte a pontokat, és amíg ő a bréklabdái felét kihasználta, addig az ukrán egyszer sem tudta elvenni Serena adogatójátékát. 


"Nagyon megkönnyebbültem és nem is tudom még elhinni ezt a győzelmet. Nagyon boldog vagyok, és azt hiszem, csak később tudom ezt tudatosítani magamban. Nem éreztem magam olyan nyugodtnak, mint amilyennek tűnhettem, talán jobb, ha ideges vagyok, noha akkor sem a harag dolgozik bennem. Tényleg boldog vagyok. Még mindig keményen dolgozom az érzelmeim kordában tartása érdekében - érzelmes ember lehetek. Most tényleg elhittem, hogy valóban nyerhetek, sikerült jól játszanom. Újra döntőt játszani itt őrültségnek tűnhetett korábban. - mondta a meccse után Serena Williams.


Ellenfele az a Bianca Andreescu lesz, aki az első szettet rövidítésben nyerte, a másodikban pedig 2:5-ről fordított, sorozatban öt gémet nyerve a svájci Belinda Bencic ellen. A 7:6, 7:5-re megnyert meccsen elért sikerét növeli, hogy élete első US Open-főtáblás szereplése alkalmával rögtön a döntőig menetelt. A kanadai több mint kétszer annyi nyerőt ütött, mint Bencic, a ki nem kényszerített hibák száma nála mondjuk magasabb volt (38-32), de így is ő győzött.

Serena tavaly is döntős volt, Andreescu-nak viszont ez lesz élete első GS-fináléja.


"Nem akartam, hogy a meccs három szettbe torkolljon, olyan sokat játszottam az elmúlt évben, így nagyon örülök, hogy kettőben be tudtam befejezni. Nagyon ideges voltam. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy idén bejutok a US Open döntőjébe, őrültnek neveztem volna az illetőt. Mit gondolok Serenáról? Ő egy bajnok a pályán és azon kívül is. Vicces, mert az edzőmmel a torna előtt azt beszéltük, hogy jó lenne, ha újra meccselhetnénk egymás ellen." - utalt Andreescu a mérkőzés utáni nyilatkozatában arra, hogy ő és Williams kevesebb mint egy hónapja a torontói torna döntőjében találkoztak, de akkor Serena a hátfájdalmai miatt, mindössze négy játék után feladta a küzdelmet. 


Hozzászólások