Salakblog - A Roland Garroson folytatódik a világelső mélyrepülése
A Roland Garroson folytatódik a világelső mélyrepülése
Fotó: Europress/AFP

A Roland Garroson folytatódik a világelső mélyrepülése

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/05/28 18:06

Angelique Kerber a szezon nagy részét világelsőként töltötte, azonban korántsem játszott úgy, ahogy az egy világelsőtől elvárható lett volna. Mélyrepülése a mai napon tovább folytatódott.

6:2, 6:2 arányban kikapott Ekaterina Makarovától, amivel ő lett az open éra első ranglista vezető teniszezőnője, aki már a Roland Garros első körében búcsúzott.

Kerber, aki tavaly Serena Williamast taszította le a WTA-rangsor első helyéről, ebédidőben lépett pályára, és alig-alig tanúsított ellenállást a 40. helyen rangsorolt Makarova ellen. Persze sejthető volt, hogy az orosz veszélyes ellenfél lesz, de ettől még a világelső egy szoros meccsre mindenképp jó kellett volna, hogy legyen.

"Fúú, ez hihetetlen" - mondta Makarova, amikor megtudta, milyen történelmi tettet is hajtott végre.

Kerber tavaly megnyerte az Ausztrál Opent és a US Opent, valamint döntős volt Wimbledonban is, az idei szezonban azonban eddig csak küszködik. A mérlege 19-13, a legutóbbi hat meccséből pedig mindössze kettőt tudott megnyerni.

A német egész mérkőzésen nem találta a játékát az ellen a Makarova ellen, aki korábban már játszott két GS-elődöntőt, Párizsban azonban eddig nem jutott még túl a negyedik fordulón. Kerber négy nyerőt ütött tizenkét hiba mellé az első szettben, melynek utolsó gémjében volt ugyan break-labdája, de nem tudta kihasználni. A második játszma pedig rögtön 0:3-al indult a számára.

Ezt követően volt egy játék, amit behúzott Kerber, és ami után elkezdte pumpálni magát, de, mint később kiderült, ezzel el is lőtte a puskaporát. Persze egy meccset sosem könnyű lezárni, voltak is gondjai Makarovának, végül azonban hét break-labdát is hárítva mégiscsak be tudta fejezni a mérkőzést.

"Nagyon kemény volt. Ő a világelső, egy nagyszerű játékos, úgyhogy tudtam, hogy nekem kell megcsinálnom, ő nem fogja nekem odaadni" - mondta Makarova.

via
Hozzászólások