Salakblog - A Roland Garros korábbi bajnoka 25 kettős hibát ütve verte a világranglista másodikját
A Roland Garros korábbi bajnoka 25 kettős hibát ütve verte a világranglista másodikját
Fotó: Europress/AFP

A Roland Garros korábbi bajnoka 25 kettős hibát ütve verte a világranglista másodikját

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/29 14:48
Na vajon ki képes arra, hogy 25 kettős hibát ütve legyőzze a világranglista második helyezettjét, a női mezőny egyik legjobb adogatóját? Naná, hogy Jelena Ostapenko.

A Roland Garros korábbi bajnoka szabadkártyával került csak a föl a pekingi torna főtáblájára. Pocsékul adogatott, ennek ellenére 7:5, 3:6, 7:5 arányban kiküzdötte a győzelmet Karolina Pliskova ellen. Ezzel a 22 éves lett lány 2-3-ra javította a mérlegét a cseh teniszezővel szemben, aki egyébként nemrégiben tornát nyert Csengcsouban. 

Ostapenko amellett, hogy rosszul adogatott, a bréklabdákat sem használta ki túl jó százalékban. Összesen 24 lehetősége volt, melyek közül mindössze hatot értékesített. Ellenfelénél ugyanez a mutató kilencből hat. Sok adat tehát nem támasztja alá a lett lány győzelmét, valahogy azonban mégis kibrusztolta a sikert. 

Mondjuk, ha belegondolunk Ostapenko sosem törődött igazán a számokkal. Első tornagyőzelmét rögtön egy Grand Slam-tornán szerezte, a Roland Garroson. Ezzel 84 év után ő lett Párizsban az első nem kiemelt győztes a nők mezőnyében.

Baseline

Hozzászólások