Salakblog - A New Yorki-i bankár, aki két US Open-döntős ütőpartnere is volt
A New Yorki-i bankár, aki két US Open-döntős ütőpartnere is volt
Fotó: Europress/AFP

A New Yorki-i bankár, aki két US Open-döntős ütőpartnere is volt

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/11 18:21
Az megvan, hogy egy 19 éves kanadai szupertehetség, egy 23 éves hórihorgas orosz és egy New York-i befektetési bankár találkozik? Mielőtt valaki azt hinné, hogy ez valami hülye vicc, gyorsan leszögezzük, szó nincs erről.

Igen, elsőre mi is arra gondoltunk, hogy a pénzügyi szakember megkörnyékezte az idei US Open két hősét, hogy segítsen nekik jó helyre tenni a nagy hirtelen rájuk szakadt vagyont. Kiderült azonban, hogy teljesen más jellegű a kapcsolat hármójuk között.

Mint ismeretes, Bianca Andreescu legyőzte Serena Willimast a szombati döntőben, és ezzel első kanadaiként egyéni Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Egy nappal később pedig Daniil Medvedev játszott egy elképesztő ötszettest Rafael Nadallal, és csak döntő szett 6:4-re kapott ki tőle. 

A két fiatal játékos életében a 22 éves amerikai bankár, Michael Genender a közös pont, aki mindkettejük ütőpartnere volt a torna során. 

"Soha nem felejtem el ezt a US Opent" - mondta Genender

A balkezes, kétkezes fonákot ütő Genender ígéretes játékos volt az egyetemi bajnokságban a Stanford színeiben. Ő azonban úgy döntött, lecseréli a teniszpályát a részvénypiacra.

Flushing Meadwsban tagja volt a US Open ütőpartner-programjának, és a többi résztvevővel együtt az volt a dolga, hogy segítse a játékosok bemelegítését a legfontosabb mérkőzéseik előtt. 

Andreescu nyolcaddöntője előtt például, melyet a balkezes Taylor Townsend ellen vívott az volt Genender feladata, hogy imitálja az amerikai játékát, azaz legyen agresszív, rohamozza a hálót a bemelegítés során. 

bianca.jpg Fotó: Europress/AFP

A férfi döntő előtt pedig Nadalt kellett lemásolnia, amennyire tudta persze. Olyan hátul helyezkedett az alapvonal mögött, ahogy csak tudott, miközben Medvedev dolgozott a spanyol elleni stratégiáján élete első GS-döntője előtt.

"Daniil egy nagyszerű srác, és borzasztóan gyakorlatias" - mondta Genender, aki Belinda Benciccsel is ütögetett a torna során. "Rendkívül nyugodt volt a döntő előtt, és maximálisan tisztában volt annak jelentőségével."

A Nadalnál tíz évvel fiatalabb orosz 0-2-es szetthátrányba került, azonban nemhogy nem roppant össze, hanem óriási küzdőszellemet mutatva kiegyenlített. A döntő játszmában is megvoltak az esélyei, de rutinjának és jobb fizikális állapotának köszönhetően végül Rafa győzött, amivel megszerezte 19. GS-címét. 

"Próbáltam lemásolni Nadalt" - mondta Genender a döntő előtti bemelegítésre utalva. "Medvedev nagyon jól ütötte a fonákot, főleg a keresztet, amivel rendkívül eredményes volt. Nem beszélve arról, hogy hatalmasat küzdött."

"Megmutatta, mennyire felkészült a csatára. Csak 25 percet ütögettünk, inkább a fizikális dolgokra mentünk rá. Biztos akart lenni abban, hogy megfelelő állapotban van egy Nadal elleni, akár ötórás meccs előtt."

"Rafa következett utánunk melegíteni, már ott toporgott a pálya szélén. A szemem sarkából elkaptam, hogy nézi, ahogy adogatok. Valahogy akkor tudatosult bennem, hol is vagyok és milyen fontos pillanat is ez most. Örökké a sportág rajongója leszek, ami pedig Medvedevet illeti, az övé különösen."

CNN

Hozzászólások