Salakblog - A mellébeszélés vége
A mellébeszélés vége
Fotó: Europress/AFP

A mellébeszélés vége

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/11/21 20:01

Szenzációs Wawrinka, szenzációs Monfils, gyenge Tsonga, gyenge Federer. Egy nap után 1-1 a Davis Kupa döntőben.

 • Monfils szenzációs volt, az első pillanattól úgy pörgött, ahogyan egy olyan meccsen neki kell, ahol tulajdonképpen a csapata életben maradása a tét. Szóltak a tenyeresei, az elején rettenetesen sokat kockáztatott, ami bejött, aztán a második-harmadik szettben már erre sem volt szüksége.
 • Wawrinka is remek volt. Nyilvánvalóan tudta, hogy a csapattársa nem kamuzott akkor, amikor visszalépett a világbajnoki döntőtől, és nem kamuzott akkor, amikor egész héten csak ácsorgott az edzéseken. Tudta, hogy ha nem nyer, akkor valószínűleg nem nyernek, pedig az egész világ azt hitte, hogy amikor nyert, megnyerték az egészet. Pedig csak az életben maradás felelőssége volt a vállán.
 • Roger Federer nem százszázalékos, ez teljesen egyértelműen látszott. Pontosan úgy teniszezett, ahogyan teniszezett tavaly nyáron, amikor kikapott Daniel Brandstól és Fredeco Delbonistól. Nem biztos, hogy nyert volna akkor sem, ha teljesen egészséges, hiszen láthatólag nehezen állt át salakra, de így semmi esélye nem volt az ilyen szinten teniszező Monfils ellen. Az esély az volt, hogy a francia esetleg nem játszik ilyen szinten. Ami - tegyük gyorsan hozzá - még mindig nagyobb esély, mint Chiudinellit vagy Lammert pályára küldeni. Ő ellenük ugyanis egy gyatrán játszó Monfils is nyert volna, nem csak egy jó.
 • Tökéletesnek bizonyult a borítás választás a franciák részéről. Nem azért, mert jobbak lennének salakon, hanem mert több idejük volt salakon készülni, ez még akkor is nyilvánvaló, ha az első nap után 1-1-re állnak. A legjobb választás nyilván egy szabadtéri salak lett volna, de pillanatnyilag egész Franciaországban nem lehet szabad téren játszani. Guadaloupe-on meg nyilván nem mentek volna ki ennyien. :)
 • Nagy kérdés a páros. Egyet lehet érteni Taróczy Balázzsal is, aki azt mondja, hogy párosban ilyen háttal sokkal nehezebb, Fednek pihennie kéne, és reménykedni, hátha meggyógyul vasárnapig és esetleg meg tudja verni Tsongát. De van egy másik lehetőség is: az ugye biztos, hogyha holnap Lammer és Chiudinelli lépnek pályára, azzal Svájc feladta a párost. Ha csak Waw játszik, akkor sem sokat javul a helyzet, mondjuk akkor talán van 20% esélyük.

  De lehet úgy is kalkulálni, hogy a svájciak holnap mindent feltesznek a párosra. Nem elvitatva, hogy így kockáztatják azt, hogy Federernek hajszálnyi esélye se legyen vasárnap, sőt az is benne van a pakliban, hogy ki se tud állni.

 • De svájci részről pillanatnyilag úgy fest, hogy a legkomolyabb esély az az, hogy holnap Federer és Wawrinka behúzza a párost (ami nem biztos, de más összeállításban nincs esélyük), és bíznak abban, hogy Wawrinka megveri Monfilst.

  -

  (Fotó: Europress/AFP)

Hozzászólások