Salakblog - A meditáció a titka a kanadai szupertehetségnek, aki sorra páholja el a GS-bajnokokat
A meditáció a titka a kanadai szupertehetségnek, aki sorra páholja el a GS-bajnokokat
Fotó: Europress/AFP

A meditáció a titka a kanadai szupertehetségnek, aki sorra páholja el a GS-bajnokokat

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/15 09:10
A mindössze 18 éves Bianca Andreescuról a szezon legelején, az aucklandi torna kapcsán írtunk először. A kanadai lány hatalmasat menetelt, két Grand Slam-bajnokot is két vállra fektetett, Caroline Wozniackit és Venus Williamst, és végül csak a döntőben kapott ki Julia Görgestől. 

A formája azóta is töretlen. Az Ausztrál Openen túljutott a selejtezőn, és végül a második körben búcsúzott élete legjobb GS-eredményét produkálva. Ezt követően Newportban megnyert egy 125 ezres tornát, majd győzelmeket szerzett hazája számára a februári Fed-kupa fordulóban. Majd jött Acapulco, ahol elverekedte magát egészen az elődöntőig. 

Indian Wellsben is folytatódik a remek széria. Világranglista 60.-ként, szabadkártyásként ott van az elődöntőben, azok után, hogy a legjobb nyolc között megszerezte egy újabb GS-bajnok, Garbine Muguruza skalpját is. Nem is akárhogy, ugyanis a spanyol lány mindössze egy gémet tudott fogni ellene. 

Andreescu a fináléba kerülésért Elina Svitolinával mérkőzik majd. Nem ő a favorit, de mit lehet tudni? Egy biztos, egy jó darabig, sőt, talán soha többé nem lesz már szüksége szabadkártyára.

Nem csak az eredményei lehengerlőek, hanem a tenisze is. Nem hiányzik az ütőerő, ugyanakkor a játékában bőven van rafinéria is. Remek a tenyerese, még futtából is, és az erőnléte is kiváló. Sőt, a mentális állóképessége is kivételes, amivel kapcsolatban el is árult néhány érdekességet.

"Amikor még nagyon kicsi voltam, anyu megtanított meditálni. Tizenkét éves lehettem, vagy valami ilyesmi. Azóta meditálok, és nagyon sokat jógázom is."

"Nem csak a fizikális dolgokon dolgozom, hanem a mentális részen, hisz az is nagyon-nagyon fontos. Ez egyértelműen kijön a meccseimen, ugyanis többnyire sikerül száz százalékig az adott pillanatban maradnom. Igyekszem mind a múltat, mind a jövőt kizárni ilyenkor, és maximálisan csak a jelenben lenni."

"Reggel fölkelek, és az első dolgom, hogy meditáljak. Ez segít, hogy összeszedetten indítsam a napom. Nem nézem meg a telefonom, nem hagyom, hogy bármi elterelje a figyelmem."

"Ez a 15 perc kell ahhoz, hogy ráhangoljam a testem és a lelkem az előttem álló napra. Például vizualizálom azt is, hogy egy remek nap áll majd előttem."

Ez egy olyan szokás, ami mindenkinek ajánlott volna. És még csak teniszezőnek sem kell lenni hozzá.

részben via

Hozzászólások