Salakblog - A legjobb nyolc
A legjobb nyolc
Fotó: Europress/AFP

A legjobb nyolc

Szántó PetraSzántó Petra
2014/06/02 22:45

Azt szokták mondani, hogy egy Grand Slam torna a negyeddöntőktől már nem móka és kacagás. Többnyire. Idáig eljutni már csak négy győzelemmel lehet, amihez viszont nem elég a mázli és a könnyű sorsolás. (Ugyebár Rafa...bár arról tényleg nem ő tehet, hogy egy árva kiemelttel nem kellett játszania eddig. Meg hát róla azért elhisszük, hogy ő mindenhogyan elvergődött volna a nyolcig.)

Szóval kiderült, hogy a fiúknál biztosan lesz egy spanyol az elődöntőben (milyen meglepő), egy franciát azért csak sikerült beszurkolni a negyeddöntőbe (várható volt), és Murray megint bizonyította, hogy ha kell, kibrusztolja a Garros második hetét (ismerjük őt jól).

Nadal könnyen, Ferrer nehezebben, Murray hátom szoros szettben, Monfils pedig hallatlan önfegyelemmel jutott tovább, előrevetítve azt, hogy a kettőből legalább egy negyeddöntő izgalmas lesz. Nem biztos, hogy baj Rafának, ha a másik is.

A másik ágon már kedden lesz két boldog ember, a kérdés csak az, hogy Gulbis tud-e (újra) meglepetést okozni, Raonic pedig képes lesz-e még nagyobb szenzációra. Az biztos, hogy a két esélytelenebbnek tartott játékostól ugyanolyan állhatatos, kitartó és koncentrált saját teniszre van szükség, mint amit Federer és Simon ellen láttunk tőlük. Meg arra, hogy egyikük se gondoljon egy pillanatra sem arra, hogy mi a tét.

A hölgyeknél az elnyűhetetlen la piccola-grande Sara (az olaszok így hívják a nagyszerű pöttöm lányt) egy 81 perces szettel alapozta meg a Jankovic elleni sikert, és a mindent (még teljes bokaszalag-szakadást is) túlélő Petkovic szintén végre révbe érhet. Kuznetsova szinte menetrendszerint érkezett meg a negyeddöntőbe, de belőle már a Kvitova elleni döntő szett 9/7-es győzelemnél kiszakadt a lehetőség. A kiemelés alapján topfavoritnak számító Halep szokatlan érettségről tett tanúbizonyságot az ötlettelen Stpehens ellen, így előbb-utóbb elődöntőt és döntőt fog játszani. A kédés, hogy előbb vagy utóbb.

A másik ágon szintén lesz két leányzó, akik boldogan mehetnek vörösborozni a Szajna-partra kedd este (a mázlista Sarapova persze Grigorral, amennyiben legyőzi Muguruzát). Bouchard és Suarez Navarro mérkőzése pedig már csak azért is érdekes lesz, mert még egyikük sem játszott elődöntőt Párizsban.

A Roland Garros kilencedik napja remek volt magyar szempontból: Babos Timi elődöntős Eric Butorac oldalán vegyespárosban, míg Stollár Fanny és Bondár Anna továbbjutottak a junior lányok párosversenyében. Előbbi fiatalunk még egyesben is versenyben van.

A vegyespáros torna elődöntőjét és döntőjét is közvetíti az Eurosport 2!

 

Hozzászólások