Salakblog - A legfontosabb tenisz-mérföldkövek 2018-ban
A legfontosabb tenisz-mérföldkövek 2018-ban
Fotó: Europress/AFP

A legfontosabb tenisz-mérföldkövek 2018-ban

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/04 16:20

A 2018-as szezon során jó néhány játékosnak sikerült fontos mérföldköveket teljesítenie. Van, akinek többet is. Az alábbiakban ezek közül válogatunk majd.

Novak Djokovic teljesíti a karrier Golden Masterst

A világelső öt alkalommal is elbukta a Cincinnati Masters fináléját, idén azonban föltette az i-re a pontot, és megszerezte a még hiányzó ezres trófeát. A döntőben 6:4, 6:4 arányban legyőzte Roger Federert, amivel ő lett a tenisztörténelem első játékosa, aki valamennyi ezres verseny bajnoki címét meg tudta szerezni. A szerbnek összesen 32 győzelme van ilyen kaliberű tornákról, aminél csak egy valaki, Rafael Nadal áll jobban, neki 33 van.

djokocinci.jpgFotó: Europress/AFP

John Isner megütötte tízezredik ászát

Isner a houstoni torna negyeddöntőjében, a döntő szett negyedik játékában, Steve Johnson ellenében megütötte pályafutása tízezredik foghatatlan adogatását. Erre a teljesítményre korábban csak hárman voltak képesek: Roger Federer, Ivo Karlovic és Goran Ivanisevic.

Az amerikai időközben a svájcit és Gorant is lehagyta, így 10937-tel az összesített lista második helyén áll. Csak az idén 1213-at ütött, amivel a 2018-as rangsor első helyén végzett, immáron hatodik alkalommal. 

isner.jpgFotó: Europress/AFP

Feliciano Lopez Grand Slam-sorozata

A spanyol az idén Wimbledonban zsinórban 66. alkalommal volt ott egy GS főtábláján egyesben. Ezzel megdöntötte Federer korábbi, 65-ös rekordját. A sorozatot a US Openen még tovább nyújtotta, úgyhogy most már 67-nél tart. 

"Az már önmagában óriási, hogy jobb vagyok valamiben, mint Federer" - mondta Lopez.

lopez.jpgFotó: Europress/AFP

Federer újra világelső lett, 36 évesen

Február 19-én a svájci visszavette a vezetést az ATP-rangsorban Nadaltól. Ezzel ő lett minden idők legidősebb világelsője azóta, hogy 1973-ban bevezették a számítógépes világranglistát. 

Rafael Nadal 11. tornagyőzelme Monte-Carlóban, Barcelonában és a Roland Garroson

A spanyol saját fönnálló rekordjait döntötte meg az idén. Korábban még 10 győzelemig sem jutott senki egy adott tornán, nem, hogy 11-ig. Ráadásul Rafa három különböző versenyen is képes volt a csúcsdöntésre az idén.

Federer 20. GS-trófeája

A svájci az idei Ausztrál Openen megvédte címét, amivel megszerezte pályafutása 20. major-győzelmét. Ő lett az első férfi teniszező, akinek ez sikerült. Melbourne-ben hatodszor lett bajnok, így az ottani győzelmek tekintetében beérte Djokovicot és Roy Emersont. 

fedao.jpgFotó: Europress/AFP

Rafa 900. győzelme

Nadal azzal, hogy a Garros negyedik körében legyőzte Maximilian Marterert, az ötödik olyan játékos lett az open-érában, aki eljutott minimum 900 győzelemig a touron. A spanyol most 918 sikernél jár, ami azt jelenti, hogy még 30 kell ahhoz, hogy beérje Guillermo Vilast az örökranglistán. 

via
Hozzászólások