Salakblog - A legfiatalabb ATP-tornagyőztes teniszező is elkapta a koronavírust! 
A legfiatalabb ATP-tornagyőztes teniszező is elkapta a koronavírust! 
Fotó: Europress/AFP

A legfiatalabb ATP-tornagyőztes teniszező is elkapta a koronavírust! 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/03/25 14:30
A brazilok friss ATP-tornagyőztes 20 éves tehetsége, Thiago Seyboth Wild Twitter-oldalán jelentette be, hogy koronavírussal fertőződött meg. 

A világranglista 114. helyén álló játékos elmondta, hogy már hetek óta önkéntes karanténban van, próbál vigyázni magára és mindenben követi az orvosok utasításait. Seyboth Wild kiemelte, hogy ez egy kiváló emlékeztető arra, hogy mindenki maradjon otthon, így csökkentve a vírus továbbterjedésének esélyét, továbbá nagyon fontos, hogy vigyázzunk családtagjainkra és szeretteinkre. 

Thiago Seyboth Wild az idei szezont még a 205. helyen kezdte a világranglistán, viszont kiváló formájának köszönhetően több mint 90 pozíciót tudott előrelépni 2 hónap alatt.

Február közepén pályafutása második győzelmét aratta ATP-torna főtábláján, méghozzá hazai pályán, a Riói 500-as verseny első körében, ahol egy közel négyórás mérkőzésen három meccslabdát hárítva 5:7, 7:6, 7:5 arányban verte Alejandro Davidovich Fokinát. A legjobb 16 között is közel volt a győzelemhez, de végül döntő szett rövidítésben kikapott a torna ötödik kiemeltjétől, Borna Corictól (3:6, 6:1, 6:7).

A riói verseny után szabadkártyával indulhatott el a santiagói 250-es tornán, ahol egészen a tornagyőzelemig menetelt. A fináléig vezető utón három argentint (Bagnis, Londero, Olivio), és a torna első kiemeltjét, Cristian Garint búcsúztatta. A döntőben aztán 7:5, 4:6, 6:3 arányban verte a norvég Casper Ruudot, ezzel megszerezve pályafutása első ATP-tornagyőzelmét. A sikernek köszönhetően ő lett az első 2000-es években született játékos, aki ezen a szinten versenyt tudott nyerni.

Szöveg: Tigyi József

Hozzászólások