Salakblog - A leendő Nagy Hármas, akik lekapcsolják majd a villanyt Federer, Nadal és Djokovic partiján
A leendő Nagy Hármas, akik lekapcsolják majd a villanyt Federer, Nadal és Djokovic partiján
Fotó: Europress/AFP

A leendő Nagy Hármas, akik lekapcsolják majd a villanyt Federer, Nadal és Djokovic partiján

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/12 11:11
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Akár hisszük, akár nem, Novak Djokovic, Rafael Nadal és Roger Federer dominanciája egyszer véget fog érni. Bár jelek erre mostanság nemigen mutatkoznak, azért nem árt felkészülni a Nagy Hármas utáni időszakra. Ezt tette Andy Murray is, aki elmondta, szerinte kik kapcsolják majd le a villanyt Federerék partiján.

A skót 2021-re datálja az őrségváltást, és úgy véli, jó eséllyel a mostani 19-22 éves korosztály adja majd a közeljövő nagy bajnokait.

"Úgy gondolom, változások jönnek a következő időszakban" - kezdte Murray. "A következő 1-1,5 évben még nem hiszem, de 1,5-2 év múlva akár már komoly átalakulás is bekövetkezhet."

"Úgy vélem, a fiatalok köréből érkeznek majd, akik a változást okozzák. Nem mondom, hogy az idősebbek nem nyerhetnek Grand Slamet, de azt nem látom, hogy közülük bárki is dominálni tudna. Néhány fiatalabb srác azonban tartósan ott ragadhat majd a top 4-5 teniszező között."

Djokovic, Nadal és Federer összesen 160 'nagy tornát' nyertek. Ezek közül 54 Grand Slam, 95 ezres verseny és 11 világbajnoki cím. Korábban volt, amikor Murray-vel kiegészülve Nagy Négyesről beszéltünk. Ő három GS, 14 ezres cím és két egyéni olimpiai aranyérem tulajdonosa. Ezen kívül volt év végi világelső is 2016-ban, és összesen 45 tornagyőzelem fűződik a nevéhez. 

Murray úgy véli, hogy a 19 éves Felix Auger-Aliassime, az uralkodó NextGen-világbajnok Stefanos Tsitsipas, valamint a 22 esztendős, jelenleg elég mély gödörben lévő Alexander Zverev lesz a három őrségváltó. A skót szerint ők hárman akár hosszútávon is dominálhatják a férfi teniszt.

"Kedvelem Felixet. Tetszik a játéka, ráadásul fizikálisan kifejezetten erős, és mentálisan is jónak tűnik. Persze még fiatal, és szüksége van egy kis időre. Tsitsipas nagyon szépen játszik, kiváló atléta, és a személyisége is nagyszerű. Öröm nézni a teniszét. A játéka bármelyik borításon megállja a helyét, ami fontos, ha valaki uralkodó akar lenni ebben a sortágban."

murray.jpgFotó: Europress/AFP

"Természetesen óriási potenciál van Zverevben is, ráadásul többször megverte már a kortársait. Persze, ha valakinek van néhány rossz hónapja, az emberek hajlamosak elkezdeni leírni őt, pedig nem kellene. Még mindig fiatal, és rengeteg fejlődési lehetőség van még benne."

"Most úgy gondolom, ők lesznek a következő Nagy Hármas. Persze lehetnek olyan 17-18 éves játékosok, akiket még nem nagyon láttam játszani, és akik szintén képesek lehetnek valami nagy dobásra."

"Dominic Thiemről is érdemes szót ejteni, aki ott volt már néhány GS-döntőben és folyamatosan fejlődik. Kiváló a munkamorálja és nagyon nagy tenisze van. Szerintem fog majd majort nyerni, de, ami a dominanciát illeti, a jelenleg elöl lévő srácok ahhoz túl sokáig maradnak még, hogy arra esélye legyen."

Murray egyébként a héten tér vissza egyéniben Cincinnatiben. Első ellenfele majd Richard Gasquet lesz, és, ha továbbjut, Thiemmel mérkőzik majd a második körben.

atptour.com

Hozzászólások