Salakblog - A koronavírus-járvány miatt kórházat és élelmiszer raktárat alakítanak ki a US Open helyszínén
A koronavírus-járvány miatt kórházat és élelmiszer raktárat alakítanak ki a US Open helyszínén
Fotó: Europress/AFP

A koronavírus-járvány miatt kórházat és élelmiszer raktárat alakítanak ki a US Open helyszínén

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/04/01 14:06
A US Open helyszíne a következő hónapokban fontos szerepet tölt majd be a koronavírus-járvány elleni harcban. A Billie Jean King Nemzeti Teniszközpont egy része ideiglenes kórházzá alakul, hogy így segítse a krízisben való helytállást New Yorkban. 

A sürgősségi betegellátás vezetői megkezdik egy 350-ágyas átmenetei kórház kialakítását a Nemzeti Teniszközpont egyik fedett edzőpályáján, írja a Wall Street Journal. A tervek szerint a US Open helyszínén nem koronavírussal fertőzött betegeket helyeznek majd el. Abban az esetben, ha a New York-i egészségügyi rendszer túlterheltté válik, ide, és az ehhez hasonló ideiglenes kórházakba szállítják az egyéb betegségekben szenvedőket.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo azt mondta, akár 40 ezer lélegeztetőgépre is szükségük lehet, amennyiben nem sikerül ellaposítaniuk a járványgörbét. 

"Úgy nem győzhetünk, ha mindig csak reagálunk az eseményekre, elébük kell mennünk" - mondta Cuomo. "Ez a vírus erősebb és veszélyesebb, mint gondoltuk. A küzdelem elsősorban azért zajlik, hogy minél alacsonyabban tetőzzön a járvány görbéje. Most erre készülünk, New Yorknak segítségre van szüksége. Most az egész nemzet felveszi a harcot a vírussal."

Cuomo szerint a járvány a következő 7-21 napban tetőzik majd New Yorkban. A kormányzó azt is elmondta, hogy a testvére, Chris Cuomo koronavírus-tesztje pozitív lett. 

Mindezeken fölül, a US Open második legnagyobb pályája, a Louis Armstrong Stadion egyfajta élelmiszer raktárként üzemel majd az elkövetkezendő időszakban. A tervek szerint naponta 25 ezer élelmiszer csomagot készítenek itt majd össze a betegeknek, egészségügyi dolgozóknak és másoknak, akiknek szükségük lehet rá. 

"Készen állunk, hogy segítsünk" - mondta Chris Widmaier, az Amerikai Teniszszövetség (USTA) szóvivője. "Ha a létesítményeink segíteni tudnak a New York-i embereken, akkor természetes, hogy rendelkezésre bocsátjuk őket."

New York első, 1000 ággyal rendelkező ideiglenes kórháza, melyet a Nemzeti Gárda húzott fel már nyitva áll a betegek előtt. Ezen kívül a Central Parkban is kialakításra került egy átmeneti kórház. 

Tennis Now

Hozzászólások