Salakblog - A kanadai szupertehetség a hétvégén mutatkozik be a Davis-kupában
A kanadai szupertehetség a hétvégén mutatkozik be a Davis-kupában
Fotó: Europress/AFP

A kanadai szupertehetség a hétvégén mutatkozik be a Davis-kupában

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/01 10:55

A fiatal kanadai tehetség, Felix Auger-Aliassime rendkívül izgatott a hétvégi, szlovákok elleni Davis-kupa bemutatkozás miatt. Északi szomszédaink fedett salakon fogadják Kanadát, Pozsonyban.

Frank Dancevic, kanadai szakvezető Denis Shapovalovot, Auger Aliassimét, Peter Polansky-t és saját magát nevezte az összecsapásra. Míg a Dominik Hrbaty-féle szlovák csapat az alábbi összeállításban fogadja a vendégeket: Martin Klizan, Filip Horansky, Gombos Norbert, Igor Zelenay és Filip Polasek

A 18 éves Felix az első játéknap második meccsén, Klizan ellen játszik majd életében először hazája felnőtt válogatottjában. 

"Sokáig emlékezni fogok erre a hétvégére" - mondta a fiatal kanadai. "Nagy kiváltság és óriási megtiszteltetés, hogy pályára léphetek az országom színeiben. Mindig is célom volt, hogy a hazámért játszhassak."

"Emlékszem, amikor Denis és én tagjai voltunk annak a csapatnak, amelyik megnyerte a Davis-kupát a junioroknál. Jöttek a gratulációk Milostól és Vasektől, és már akkor ott volt mindkettőnk fejében, hogy nagyszerű volna egy napon majd a felnőtt csapatban is pályára lépni."

"Nos, az álom valóra vált, és nagyon boldog vagyok, hogy egy jó barátom, Denis itt van mellettem ezen a hétvégén"

"Fiatal kora ellenére máris büszkélkedhet számos jó eredménnyel, főleg salakon" - nyilatkozta Felix-ről a kapitány, Dancevic. "Nyert már néhány challenger-versenyt, és a topjátékosok ellen is bizonyított már ezen a borításon. Úgyhogy mindenképpen úgy éreztem, itt az ideje behívni őt a csapatba."

A két jó barát nem akármilyen hétvége elé néz, hisz a két egyes mellett a párost is ők alkotják majd a Polasek/Zelenay kettőssel szemben.

via
Hozzászólások