Salakblog - A járvány miatt gondba került játékosokért fakadt ki közösségi oldalán a világ egyik legsikeresebb edzője
A járvány miatt gondba került játékosokért fakadt ki közösségi oldalán a világ egyik legsikeresebb edzője
Fotó: Europress/AFP

A járvány miatt gondba került játékosokért fakadt ki közösségi oldalán a világ egyik legsikeresebb edzője

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/04/08 11:28
Patrick Mouratoglou kedd este posztolt egy bejegyzést a Twitterre, melyben határozottan kéri a tenisz döntéshozóit, hogy tegyenek végre valamit az alacsonyabban rangsorolt játékosok érdekében. Szerinte ugyanis a helyzet tarthatatlan.

Mouratoglou azt kéri a különböző szövetségek vezetőitől, hogy üljenek végre össze, és hozzanak közös intézkedéseket a koronavírus-járvány miatt egzisztenciális válságba sodródott teniszezők érdekében. Szerinte ugyanis, ha a top 100-on kívüli játékosok bajban vannak, akkor az egész sportág bajban van.

Serena Williams edzője, aki egyszersmind a Patrick Mouratoglou Teniszakadémia tulajdonosa a közösségi médiában adott hangot elkeseredettségének. Úgy véli, igazságtalanul nagy egyenlőtlenségek vannak a profi teniszezők között.

"Felháborítónak tartom, hogy a világ egyik legnépszerűbb sportágának 100. legjobb játékosa, akit rajongók milliói követnek világszerte alig képes megélni" - írta Mouratoglou a Twitteren.

A francia szakember a mellett érvel, hogy a szövetségeknek kutya kötelességük volna a zsebükbe nyúlni, és segíteni a játékosokat. Szerinte mindenképpen meg kell azt oldani, hogy akik most nagyon nehéz körülmények közé kerültek, kapjanak olyan támogatást, amelynek segítségével vissza tudnak majd térni a járványt követően. 

Úgy véli, a top 100-on kívüli játékosoknak szükségük van segítségre, és meg is érdemlik azt.
"Itt az ideje annak, hogy végre gondoljunk ezekre a játékosokra is, és segítsünk nekik. Először a közeljövőt illetően, utána pedig hosszútávon is. Szeretném látni, hogy az ATP, a WTA, az ITF és a Grand Slam-tornák képviselői leülnek, és megpróbálnak egy fenntartható, valós megoldást találni a problémára. Mi mindannyian számítunk ezekre a testületekre, nekik van felhatalmazásuk arra, hogy megvédjék a profi teniszt és társadalmi felelősségvállalást mutassanak."

Évek óta látjuk, hogy a szövetségek nem képesek megfelelő válaszokat adni a felmerülő problémákra, a játékosoknak pedig nem elég erős a hangjuk, hogy változásokat érjenek el. Túl sokan vannak ott a húsosfazék mellett, talán ezért sem sikerült még konszenzusos megoldásokat találni. A járvány okozta nehéz időszak csak még inkább felerősítette és nyilvánvalóvá tette azokat a hangokat, melyek változásért, egységes fellépésért kiáltanak. Amikor pedig a francia szövetség önkényesen kijelölt egy új időpontot a Roland Garros számára, az elégedetlenség még tovább fokozódott.

Mivel egyre többen emelnek szót, talán egyre közelebb kerülünk egy esetleges fordulóponthoz.

"Nem hagyhatjuk többé magukra az alacsonyabban rangsorolt játékosokat. Ez nincs rendben, változásra van szükség. Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy végre valódi párbeszédet folytatunk."

részben Tennis Now

Hozzászólások