Salakblog - A Garros-elődöntős tinédzser Justine Henin és Li Na korábbi mesterével kezdett dolgozni
A Garros-elődöntős tinédzser Justine Henin és Li Na korábbi mesterével kezdett dolgozni
Fotó: Europress/AFP

A Garros-elődöntős tinédzser Justine Henin és Li Na korábbi mesterével kezdett dolgozni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/02 09:51
A Roland Garros idei elődöntőse, Amanda Anisimova azzal a Carlos Rodiguezzel kezdett együtt dolgozni, aki korábban másfél évtizeden át volt Justine Henin edzője, azt követően pedig Li Nát segítette hozzá második Grand Slam-címéhez. 

Több forrás, például a New York Times szakírója, Christopher Clarey is arról számolt be, hogy Rodriguez a 18 éves amerikai lány főállású edzője lett. "Régóta úgy gondolom, Rodriguez az egyik legjobb edző a világon" - írta Clarey a Twitteren. "Anisimova pedig az egyik legkiválóbb tehetség a mezőnyben. Ígéretes párosnak tűnik az övék."

henin.jpg Fotó: Europress/AFP

Rodriguez talán elsősorban arról ismert, hogy 15 éven át dolgozott Justine Heninnel, akivel 7 major-trófeát nyertek együtt. Az argentin szakember később Li Nát is edzette három szezonon keresztül; a kínai lány az ő segítségével szerezte meg második GS-győzelmét. 

Az amerikai lány az egyik legnagyobb tehetség ma a női mezőnyben. Még csak 17 volt, amikor idén júniusban bejutott a legjobb négy közé a Garroson. Ekkor még édesapja, Konstantin volt az edzője, azonban ő augusztusban tragikus hirtelenséggel elhunyt. 

Anisimova jelenleg a harmadik legmagasabban rangsorolt tinédzser a nők mezőnyében. Párizsi elődöntőjével ő lett a legfiatalabb Grand Slam-elődöntős azóta, hogy Ana Ivanovic 2007-ben bejutott a Garros döntőjébe. Anisimova a legjobb nyolc között egyébként a címvédő Simona Halepet győzte le.

li.jpg Fotó: Europress/AFP

"Amikor elkezdtem vele dolgozni, rájöttem, hogy igazából ő baromi laza, nem egy stresszes fazon" - mondta Li Na Rodriguezről 2014-ben. "Minden nap egyre csak azt hajtogatta, 'Higgy magadban, higgy magadban!'. Persze, ha valamit rosszul csináltam, azt is megmondta, hozzátéve, hogy változtatnom kell. A legfontosabb azonban, hogy azt sosem mondta meg, hogy mit csináljak. 'Te vagy az, aki játszik' - hangsúlyozta mindig. 'Neked kell tudnod, mit kell tenned.' "

Rodriguez 2011 óta Pekingben dolgozik, a Potter’s Wheel Akadémián. Korábban Daniela Hantuchova és Peng Shuai edzéseit is irányította. 

TennisNow

Hozzászólások