Salakblog - A benne feszülő iszonyatosan erős motiváció a kulcs Rafael Nadal sikereihez 
A benne feszülő iszonyatosan erős motiváció a kulcs Rafael Nadal sikereihez 
Fotó: Europress/AFP

A benne feszülő iszonyatosan erős motiváció a kulcs Rafael Nadal sikereihez 

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/10 19:52

A korábbi világelső, Juan Carlos Ferrero úgy véli, az elképesztően magas szintű motiváció a kulcsa annak, hogy Rafael Nadal még mindig hihetetlenül magas szinten teniszezik. 

A spanyol, aki jelenleg a világranglista második helyén áll, idén júniusban 11. alkalommal is Roland Garros-bajnok lett, Dominic Thiemet verve a döntőben. Noha folyamatosan sérülések gyötrik, Rafa elszántsága, sikeréhsége annyira erős, hogy fölül tud kerekedni ezeken a problémákon, és újra meg újra képes visszatérni a legjobb teniszéhez.

Honfitársa szerint ez a mérhetetlen motiváció a kulcsa annak, hogy még mindig sikeres tud lenni. 

"Az nyűgöz le leginkább, hogy képes folyamatosan fönntartani ezt a rendkívül magas szintű motivációt. Iszonyú nehéz ezt elérni, és még nehezebb egész éven át megtartani. A sérülések persze sajnos néha közbeszólnak, ráadásul, ahogy az ember öregszik, egyre nehezebb ezeket elkerülni."

Ferrero úgy véli, Rafában van még legalább két-három évnyi top-szintű tenisz.

"Két-három évnyi nagyon magas szintű játék még mindenképp benne van. Ha el tudja végezni a megfelelő edzésmunkát, akkor mindig kiváló fizikális állapotban van, és ilyenkor kiváló teniszre képes. Ilyenkor szinte verhetetlen. Roger azt mondja, ő akár 40 éves koráig is játszhat. Rafa ugye most 32, úgyhogy benne is van még bőven."

Nadal a szezon nagy részét világelsőként töltötte, leszámítva azt a néhány hetet, amikor Roger Federer vette át a vezetést, valamint az év legvégét, amikor Novak Djokovic.

A spanyol a tervek szerint a december 30-án kezdődő brisbane-i tornával indítja majd a szezont. 

via
Hozzászólások