Salakblog - 2020-ban nem lesz tenisz, véli az ausztrál tenisz első embere
2020-ban nem lesz tenisz, véli az ausztrál tenisz első embere
Fotó: Europress/AFP

2020-ban nem lesz tenisz, véli az ausztrál tenisz első embere

Németh DánielNémeth Dániel
2020/03/31 14:17
Craig Tiley, a Tennis Australia vezérigazgatója a Melbourne Age-nek adott interjújában elmondta: szerinte nem valószínű, hogy 2020-ban visszatérhet a profi tenisz a rendes kerékvágásba. A sportág ugyanis a globális jellegéből fakadóan rengeteg utazással jár, amely jelentős járványügyi kockázatot hordoz magában, az összegyűlt szurkolókról nem is beszélve.

A háttérben a különböző versenyek szervezői gőzerővel dolgoznak azon, hogy ha az eredeti időpontban nem is, egy későbbi alkalommal meg tudják rendezni a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tornákat. Elsőként a Roland Garros jelentette be közleményben, hogy az eredetileg május végére tervezett salakos Grand Slamet szeptemberben és októberben, egy héttel a US Opent követően rendezik meg. Wimbledon sorsáról pedig szerdán születhet meg a döntés, amely viszont valószínűleg a törlés lesz.

Tiley azonban attól tart, nem csak Wimbledonra vár ez a sors. "Az az én személyes meglátásom, hogy ebben az évben nehéz lesz visszatérni. A sportág egyik alapját a nemzetközi utazások képezik, márpedig valószínűleg ez fog utolsóként helyreállni. Azt gondolom, hogy a hazai fókuszú események erős pozícióban vannak, viszont a globális színtéren mozgó eseményeknek ez kihívást jelent" - mondta a Melbourne Age-nek. Tiley azt is elismerte, hogy a 2021 januárjában kezdődő Ausztrál Openre gyakorolt lehetséges hatásokat is vizsgálják.

Wimbledon 2020: Döntés a jövő héten, valószínűbb a törlés, mint a halasztás | Hosszabbítás

Az eredetileg 2020. június 29. és július 12. között esedékes wimbledoni teniszbajnokság sorsáról a jövő héten döntenek az illetékesek. All England Club vezetése előtt két út mutatkozik: a halasztás vagy a törlés, a zártkapus megoldást már korábban elvetették. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a teniszversenyeket június 7-ig törölték.

"Ezt is figyeljük. De az a tervünk, hogy az AO 2021-et megrendezzük, és utána lesz egy nagyszerű szezonunk. Készülünk tervekkel a legrosszabb forgatókönyvekre is, viszont a legjobbakban reménykedünk. Lehetséges, hogy holnap reggel arra ébredünk, hogy van egy csodás gyógymód, vagy valamilyen gyógyszer, ami segíthet, esetleg közel a vakcina előállítása. Az elolvasott információk azonban arra utalnak, hogy ez nem túl valószínű, hogy a közeli jövőben bekövetkezik" - tette hozzá a Tennis Australia vezetője.

"Szervezetként úgy tervezünk, hogy ebben az évben nagyon nehéz lesz országról országra utazni. Országon belül azonban rendben leszünk. Profi szinten akkor térhet vissza a tenisz, amikor világszerte lehetséges az utazás. Helyi szinten viszont akár már most elkezdhetjük, így kezdetnek erre is fogunk koncentrálni" - ismertette a terveket. Tiley azt is elmondta, hogy komoly megbeszéléseket folytattak annak érdekében, hogy megoldják a versenynaptár problémáit, amiket a Roland Garros szeptemberi megrendezése okozhatna.

Az ATP és a WTA Tour döntése értelmében legkorábban június elején folytatódhatna a tenisz, azonban valószínűbb forgatókönyv, hogy a füves pályás szezon is elmarad. Az angol sajtó várakozásai szerint Wimbledon sorsát illetően szerdán születik meg a döntés és a bejelentés, és az időjárási viszonyok miatt valószínűbb, hogy a törlés lesz a megoldás. Dirk Hordorff, a Német Teniszszövetség alelnöke is megerősítette azokat az értesüléseket a német Skynak, miszerint a mostani körülmények nem teszik lehetővé a verseny megrendezését.

via Melbourne Age

Hozzászólások