Salakblog - 1999-es riválisának fiával mérkőzik Federer a Garros harmadik fordulójában
1999-es riválisának fiával mérkőzik Federer a Garros harmadik fordulójában
Fotó: Europress/AFP

1999-es riválisának fiával mérkőzik Federer a Garros harmadik fordulójában

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/30 10:46
Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy az 1999-es férfi Garros-főtábláról csak Roger Federer az, aki húsz évvel később, 2019-ben is ott van az indulók között. Érdekes azonban, hogy az akkori mezőnyben szerepelt az a norvég Christian Ruud, akinek a 20 éves fia, Casper viszont az idén vesz részt a versenyen. Olyannyira, hogy már ott van a harmadik körben, ahol Federerrel meccsel majd.


A svájci 1999-ben mutatkozott be Párizsban, élete első Grand Slam tornáján. Akkor kiesett az első körben, szerdán azonban már 15. alkalommal jutott be a harmadik fordulóba azok után, hogy 6:4, 6:3, 6:4 arányban győzött a szerencsés vesztes, Oscar Otte ellen. Következő ellenfele pedig az a Ruud lesz, aki 6:4, 7:5, 6:3-ra verte a 29. kiemelt Matteo Berrettinit.

A ifjabbik Ruud édesapja, Christian húsz évvel ezelőtt épp a harmadik körig menetelt, abban az évben, amikor Federer még csak éppen bemutatkozott élete első nagy tornáján. A svájcit Pat Rafter verte, de egyáltalán nem könnyen, hisz Roger az első szettet még behúzta ellene. 

Az idősebb Ruud pályafutásának utolsó meccsét a 2001-es Garros első körében játszotta, ahol azonban vissza kellett lépnie Sargis Sargsian ellen. Ha ezt a találkozót megnyerte volna, a következő fordulóban Federerrel játszhatott volna. 

Ehelyett a svájci 0-2-es szetthátrányból fordítva, döntő játszma 9:7-re legyőzte Sargsiant, hogy aztán még tovább meneteljen a tornán, és lejátssza élete első Grand Slam-negyeddöntőjét. 

Roger Federer maradt csak talpon az 1999-es Garros-mezőnyből | Hosszabbítás

"Micsoda? Nem maradt már senki sem?" - tette fel a kérdést kétkedően Roger Federer, amikor megpillantotta az idei Roland Garros férfi főtáblájának mezőnyét. Bizony. Egy lélek sem rajta kívül. A közül a 128 ember közül, akik elkezdték az 1999-es francia nyílt bajnokság férfi egyes küzdelmeit, csupán Federer az, aki 20 év múltán, 2019-ben is rajthoz áll Párizsban.

Ami tehát akkor nem adatott meg az édesapának, azt most a fiú megvalósítja, és pályára léphet Federer ellen.

A svájci egyébként Otte ellen négy brék-labdával szembesült, és sikerült is mind a négyet hárítania.

"A Grand Slam-tornák ezért nagyon különlegesek" - mondta Federer a meccs után. "Összefuthatsz olyan játékosokkal is, akik a kvaliból jutottak fel, és akikről talán még sosem hallottál."

"Nem volt könnyű ellene, jó kis meccset játszott. Szerencsém volt, és örülök, hogy a szettek végén kisegített néhány hibával." 

via

Hozzászólások