Salakblog - 12 pont
12 pont

12 pont

Szántó PetraSzántó Petra
2010/03/15 15:39
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Legyen béke, szabadság és egyetértés. Meg egy kis győzelem.

TENNIS-WOMEN/PARIS

1. Szávay Ági ma játszik Carla Suarez Navarróval, a 4-es pályán utolsóként jönnek 3 páros után, keddre virradó éjjel várható a meccsük.

2. Roger Federer ismét bezsebelte az évi szokásos ATP díjait, amelyeket IW-ben szokott átvenni: ő lett a 2009-es év játékosa, ő nyerte az ATP honlapjának szavazását, mint a szurkolók kedvenc játékosa, és sorozatban hetedszer övé a Stefan Edberg díj, amelyet a legsportszerűbb játékos kap. Ezt a díjat amúgy a többi játékos szavazza meg, úgyhogy nem érdemes belekötni. Újabb 3 vázát kell elsuvasztania valahova Mirkának.

3. Davydenko csuklója eltörött, ami még a Söderling elleni rotterdami elődöntőben sérült meg. A világbajnok azóta játszott mérkőzéseket, ám azt, hogy törése is van, csak a második forduló előtt elvégzett MR vizsgálat mutatta ki. 3 hónap pihi, és némi gipsz.

4. Fernando Gonzalez, ígéretéhez híven, kihagyta IW-t, hogy földrengés pusztította hazájában segítsen. A chilei nem kevés pénz mellett jelenlétével segíti a rászorulókat. Ellátogatott O'Higgins tartományba, ahol 7.2 erősségű földrengés rombolt le gyakorlatilag mindent, és ölt meg több száz embert. Twitteren írta: Nagyon erősek itt az emberek, annak ellenére, hogy mindenüket elveszítették. Optimistán tekintenek előre. Jó lenne, ha mindenkinek ennyi ereje lenni túllépni a nehéz pillanatokon.

5. A lányoknál nagy a csillaghullás, a korábbi IW-i bajnokok közül eddig Ivanovic, Hantuchova, Henin  és Sharapova búcsúztak, és nincs már versenyben az első kiemelt Kuznetsova sem. A fiúknál eddig Monfils hullott ki, továbbá Ferrer is kikapott, igaz ő Blake-től.

6. Sharapova jobb könyöke sérült. Nem újdonság számára, már a US Openen is érezte.

7. Taylor Dent először maradt egyedül kisfiával. Pelenkázott, etetett, altatott, gratulálunk. :)

8. Basszus, hogy lesz ebből 12 pont?

9. Rafael Nadal meccshiányát azzal próbálja pótolni, hogy párosban is elindult IW-ben. Nem is sikertelenül, hiszen Marc Lopezzel az oldalán legyőzték a világ egyik legjobb párosát, Paest és Dlouhyt. Szeretjük rajtuk kívül a Roddick-Blake párost is.

10. A Davis Kupa visszatérő hőse, David Nalbandian a második körben búcsúzott, Jürgen Melzer verte.

11. Roddick mondta az Agassi-Sampras kakaskodásról: Minden nagy rivalizálásnak van egy forráspontja. Sajnos mi láttuk az övékét.

12. Unio.

Hozzászólások