Salakblog - 0:6, 0:5 30-40, avagy visszajönni a halál torkából
0:6, 0:5 30-40, avagy visszajönni a halál torkából
Fotó: Europress/AFP

0:6, 0:5 30-40, avagy visszajönni a halál torkából

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/10 20:52

Mégis mire gondolhat egy teniszező 0:6, 0:5 30-40-nél? 

Vajon gondol-e még ilyenkor egyáltalán bármire? Azon kívül, hogy a lehető leggyorsabban jó volna elhúzni nem csak, hogy a pályáról, de annak közeléből is. És, hogy jó volna ezt a napot valami szupererő folytán meg nem történtté tenni.

Könnyen lehet, hogy Tara Moore, a világranglista 479. helyén álló brit lány fejében is valami hasonló motoszkált ennél az állásnál. Aztán valahogy az ellenfél csak nem tudta befejezni, jött egyik gém a másik után, és előbb kiegyenlített, majd minden idők egyik legelképesztőbb fordítását produkálva megnyerte a meccset és továbbjutott. 

Történt mindez a sunderlandi ITF-torna első fordulójában, ahol a harmadik kiemelt Jessika Ponchet egy pontra volt attól, hogy egy méretes biciklit toljon ellenfele hátsó fele alá. 

Hogy a történet még inkább filmbe illő legyen, a fönt említett állásnál Moore ütött egy lecsapást, ami megpattant a hálón, és pont ráesett a vonalra. Nem tudni, volt-e ember az amúgy nem túl nagy nézőtéren, aki ekkor esetleg fogta magát és föltett egy nagyobbacska pénzt arra, hogy a brit lány innentől hengerel, és megfordítja a mérkőzés menetét. Ha volt, akkor az illető valószínűleg azóta sem ért még a bankjegyek számolgatásának a végére.

A második játszma végül tie-breakbe torkollott, melyet 9-7 arányban húzott be Moore. Jöhetett tehát a döntő szett, ami 6:3-ra a britté lett, aki ezzel teljessé tette a fordítást.

"Soha ne kételkedj" - írta a Twitteren.

A hongkongi születésű, jelenleg Doncasterben élő Moore-ról elsősorban azt kell tudni, hogy 2016-ban második fordulós volt Wimbledonban, sőt majdnem legyőzte Svetlana Kuznetsovát is a legjobb 32 közé jutásért. Ugyanebben az évben páros döntőt játszott a Rio Openen. A 145. hely volt a legelőkelőbb pozíciója a WTA-rangsorban, ezt 2017. májusában érte el.

Azóta sérülés is hátráltatta, és formahanyatlással is küzdött, így került a 450-en is kívülre a világranglistán. Moore most abban bízik, hogy ezzel a meccsel vége a rossz szériának, és a pályafutása ismét fölfelé ível majd. 

(részben via)

Hozzászólások