Roland Garros - Serena Williams elverte önmagát
Serena Williams elverte önmagát
Fotó: Europress/AFP

Serena Williams elverte önmagát

Buzás GáborBuzás Gábor
2014/05/28 14:55
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Soha nem fordult még elő női Grand Slamen, hogy az első két kiemelt ne jutott volna be a harmadik fordulóba. Egészen a mai napig. Li Na után kiesett a címvédő Serena Williams is, tehát a második kiemeltet követte az első. Egyszersmind két korábbi bajnok esett ki.

A kínai azt mondta a sajttájon, hogy bárki legyőzhette volna, mindegy volt, kivel játszik. Ugyanezt elmondhatja Williams is, mert valami botrányosan rossz napot fogott ki. Már a harmadik játékban látszott, hogy valami nagyon nem stimmel, mert egy hálón megpattanó, és számára pechesen beeső labda után akkorát üvöltött, mintha legalábbis négy kettős hibával bukta volna el az adogatását.

És onnantól fogva szinte semmi sem sikerült neki, Garbine Muguruzának viszont majdhogynem minden összejött. A nagyon keményen ütő spanyolt mindenképp dicsérni kell, mert minimális hullámvölgyekkel lehozta ezt a meccset a szenvedő gigasztár ellen. De akármennyire is jól teniszezett a világranglista 35 helyezettje, azt is meg kell említeni, hogy Serena 29 hibát ütött. És 8 nyerőt. Egyszerűen nem ő volt a pályán. Apró érdekesség: soha nem kapott ki ilyen simán Grand Slamen. Mindig nyert legalább öt játékot. Most 6-2, 6-2 lett a vége. Soha ilyen kevés játékot nem nyert még egy Grand Slam tornás mérkőzésen.

Persze várható volt, hogy nem fog egymás után két Garrost nyerni. Meg az is, hogy nem lesz megint annyira csodás szezonja, mint a tavalyi volt. 2013-ban összesen 4 meccset vesztett. Idén már ötöt.

És így nem jön össze a Williams - Williams meccs sem a harmadik fordulóban, már csak azért sem, mert Serena előtt néhány perccel Venus is kiesett. És ami fontosabb, nem lesz Serena - Sarapova negyeddöntő. Megtisztult tehát a pálya az orosz előtt, aki innentől fogva toronymagas favorit. De hát mit lehet tudni idén? Lehet, hogy megismétlődik a tavalyi wimbledoni torna? Ahol Lisicki - Radwanska és Bartoli - Flipkens elődöntőket játszottak.

 

Hozzászólások