Roland Garros - Roger Federer is gratulált a 20. Grand Slam-győzelmét szerző Nadalnak
Roger Federer is gratulált a 20. Grand Slam-győzelmét szerző Nadalnak
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer is gratulált a 20. Grand Slam-győzelmét szerző Nadalnak

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/10/11 19:41
Rafael Nadal pályafutása 20. Grand Slam-győzelmét szerezte, miután a Roland Garros döntőjében három játszmában felülmúlta Novak Djokovicot. A spanyol ezzel beérte Roger Federert a legtöbb Grand Slam-trófeák tekintetében. A svájci a közösségi médián keresztül gratulált Nadalnak.

Rafael Nadal a vártnál sokkal simábban, 6:0, 6:2, 7:5-re győzte le Novak Djokovicot a Roland Garros fináléjában, ezzel 13. alkalommal nyert a párizsi salakon, és utolérte Federert, 20 Grand Slam-trófeával közösen vezetik a rangsort. A spanyol 100. győzelmét szerezte kedvenc tornáján, és szettveszteség nélkül védte meg címét.

"Nagyon nehéz év volt, de ez a győzelem mindennél többet jelent számomra. Ez nem az a pillanat, és ezt őszintén mondom, hogy a 20. győzelmemre gondoljak, és arra, hogy utolértem Rogert. Ma ez számomra csak egy Roland Garros-trófea. A Roland Garros jelent számomra mindent, kétség kívül itt éltem át pályafutásom legfontosabb pillanatait. Itt játszani igazi inspirációt jelent számomra, hihetetlen szeretet köt ehhez a városhoz és ehhez a pályához"- fogalmazta meg gondolatait győzelmi beszédében Nadal.

Roger Federer a közösségi médiában gratulált a Grand Slam-rekordját beállító Nadalnak.

„Mindig is a legnagyobb tisztelettel tekintettem barátomra, Rafára, mint emberre, és mint bajnokra is. Mint évek óta a legnagyobb riválisok, folyamatosan ösztönöztük egymást, hogy még jobb játékosok legyünk. Ezért igazi megtiszteltetés számomra, hogy gratulálhatok 20. Grand Slam-győzelméhez. Különösen csodálatos, hogy már 13 alkalommal nyerte meg a Roland Garrost, ami a világ egyik legnagyobb sportteljesítménye. Gratulálok a csapatának is, hiszen erre senki sem lenne képes egyedül. Remélem, a 20. cím csak egy állomás, és mindkettőnk számára folytatódik még ez az út. Szép munka, Rafa, nagyon megérdemelted!”- gratulált Federer.


Hozzászólások