Roland Garros - "Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb a háza"- válaszolta Nadal a Grand Slam-rekord kérdésére
"Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb a háza"- válaszolta Nadal a Grand Slam-rekord kérdésére
Fotó: Europress/AFP

"Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb a háza"- válaszolta Nadal a Grand Slam-rekord kérdésére

Wojciechowski PatríciaWojciechowski Patrícia
2020/10/13 16:34
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo
Tizenharmadik Roland Garros-győzelmével Rafael Nadal utolérte Roger Federert a Grand Slam-trófeák tekintetében, és immáron közösen vezetik a rangsort. Nadal számára sokat jelent, hogy beállította Federer rekordját, de nem szeretne folyamatosan arra gondolni, hogy karrierjük végén ki zár a legtöbb Grand Slam-sikerrel.

Azt követően, hogy Nadal megszerezte pályafutása 20. Grand Slam-győzelmét, Roger Federer az elsők között gratulált a rekordját beállító riválisnak. A spanyol nagyon boldog és büszke, hogy beérte Federert, ugyanakkor nem görcsöl rá túlságosan, hogy a végelszámolásnál is ő legyen a legtöbb GS-trófeát felmutató teniszező.

„Mindig ugyanazt mondom, úgy szeretném lezárni a pályafutásomat, hogy én nyertem a legtöbb Grand Slamet. Másrészt, a saját utamat kell járnom, mint ahogy azt egész pályafutásom során tettem, és ez eddig remekül működött is. Nem fogok folyamatosan arra gondolni, hogy Novak megnyeri ezt a tornát, Roger a másikat. Nem lehetsz mindig elégedetlen, amiért a szomszédodnak nagyobb háza, nagyobb hajója van, vagy jobb a telefonja”- nyilatkozta Nadal.

Roger Federer is gratulált a 20. Grand Slam-győzelmét szerző Nadalnak | Eurosport

Szponzorált tartalom A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a Rafael Nadal pályafutása 20. Grand Slam-győzelmét szerezte, miután a Roland Garros döntőjében három játszmában felülmúlta Novak Djokovicot. A spanyol ezzel beérte Roger Federert a legtöbb Grand Slam-trófeák tekintetében. A svájci a közösségi médián keresztül gratulált Nadalnak.

Ennek ellenére nem tagadja, izgatja a Grand Slam-rekord, különösen azért, mert nagy jelentőséget tulajdonít a sporttörténelmi momentumoknak.

„Természetesen érdekel. Úgy általánosságban is nagy rajongója vagyok a sporttörténelemnek. Nagyon sokat jelent számomra, hogy megoszthatom ezt a számot Rogerrel, de várjuk ki, mi lesz akkor, ha befejezzük a pályafutásunkat.”

„Nem tudom, mit hoz a jövő, de izgatott vagyok. Az, hogy egyidőben osztozunk ezen a rekordon, s hogy milyen régóta van köztünk ez a csodálatos rivalizálás, ez egy gyönyörű dolog”- osztotta meg gondolatait a spanyol.

A Djokovic elleni fináléban Nadal esélyt sem adott a világelsőnek, a vártnál sokkal simábban zárta le három szettben a találkozót.

„Elképesztően magas színvonalon játszottam. Két és fél szetten keresztül remekül teniszeztem, nem mondhatok mást. Nem nyerhetsz ellene ilyen eredménnyel, ha nem játszol kiválóan. A legmagasabb színvonalra emeltem a játékomat, amikor a legmagasabb szintű teniszre volt szükségem, nagyon büszke vagyok erre”-értékelte döntőbeli teljesítményét Nadal.

Djokovicnak nem volt válasza Nadal agresszív teniszére és brutális tenyeresére | Eurosport

Rafael Nadal makulátlan teljesítményt nyújtott a Roland Garros döntőjében , és a vártnál jóval simábban, egy 6-0-s szettet is kiosztva nyert a világelső Novak Djokovic ellen. De miért volt ennyire hatékony a salakkirály játéka a vasárnapi fináléban? Erre a kérdésre kereste a választ a híres elemző, Craig O'Shannessy Brain Game címen futó sorozatában.

A spanyol az ATP honlapjának adott interjújában arról is beszélt, győzelme olyan szempontból is különleges, hogy a nehéz körülmények és az ideálisnak nehezen nevezhető felkészülés ellenére tudott nyerni, pedig az elmúlt hónapokban több problémával is meg kellett küzdenie.

„A karantént követően egy rosszabb időszakon mentem keresztül, a testem nem a legjobban reagált. Sok olyan nap volt, amikor alig tudtam edzeni, a mozgás kellemetlen érzés volt a testemnek. Ráadásul konkrét célok nélkül készülni, még nagyobbá teszi a problémákat.”

A Roland Garros fináléjára Nadal családja is kilátogatott, előtte azonban a védőbuborékban kizárólag edzője, Carlos Moya és fiziója lehetett a közelében. A spanyol elárulta, milyen érzés volt két hétig összezárva lenni velük.

„Én nehezebben viseltem, mint ők. Jobban szeretem, ha körülvesznek az emberek. Carlosék mindig is el tudtak lenni egyedül is, számomra ez valamivel nehezebb volt. Nekem picit hosszabbnak tűntek a napok, mint nekik, de újra felfedeztünk olyan dolgokat, amikről azt hittük, hogy már elfelejtettük. Utoljára három évvel ezelőtt vettem a kezembe PlayStation kontrollert, most viszont sokat játszottunk. Mellette folyamatosan elolvastuk a legújabb híreket és sorozatokat néztünk, hogy elüssük az időt.”

via és via  

Hozzászólások