Roland Garros - Djokovic kínos pillanatokat élt át Khachanov ellen, felrémlettek benne a US Openen történtek
Djokovic kínos pillanatokat élt át Khachanov ellen, felrémlettek benne a US Openen történtek
Fotó: Europress/AFP

Djokovic kínos pillanatokat élt át Khachanov ellen, felrémlettek benne a US Openen történtek

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/10/06 14:47
Novak Djokovic elismerte, hogy kifejezetten kínosan érezte magát, miután véletlenül eltalált egy vonalbírót a Karen Khachanov elleni negyedik fordulós meccsén. Felrémlett benne a US Open, ahol egy dühében elütött szerencsétlen labda a kizárását eredményezte.

Ahogy emlékezhetünk, New Yorkban Djokovic frusztráltságában ütötte el vaktában a labdát, mely véletlenül torkon talált egy vonalbírót. Párizsban hasonló dolog történt, azzal a fontos különbséggel, hogy ezúttal fogadni próbálta Khachanov kőkemény adogatását. A világelső az ütője hegyével érte a labdát, nem tudta megfelelően kontrollálni azt, így véletlenül fejen találta az egyik vonalbírót. 

Leléptetésről ezúttal szó sem lehetett, hisz a labda most játékban volt. Djokovic próbálta pályára tenni Khachanov szerváját. Ez ilyenkor benne van a pakliban. 

"Te jó ég, ez egy baromi kínos déjà vu volt a számomra" - mondta Djokovic, aki 6:4, 6:3, 6:3 arányban verte a 15. helyen kiemelt oroszt, és játszhat majd Pablo Carreno Bustával a legjobb négy közé jutásért.

"Megpróbálom majd megkeresni a vonalbírót, hogy megnézzem, rendben van-e. Hogy van-e egy kisebb sérülés, pirosság azon a helyen, ahol eltalálta a labda. Remélem, jól van."

"Egyébként nagyon erős volt, nagyon bátran kezelte a helyzetet. De kétségtelenül kemény ütést kapott, hisz közel voltam. Biztos vagyok benne, hogy a New Yorkban történtek miatt az emberek majd gyártanak egy jó kis sztorit ebből."


"Ez, ami most történt, megtörtént már nagyon sok játékossal az elmúlt 15 évben, amióta a touron teniszezem. Rengetegszer láttam már olyat, hogy a labda gellert kap az ütőről, a keretről és eltalál egy vonalbírót vagy valakit a lelátón. De persze igen, ez egy nagyon kellemetlen helyzet volt a számomra."

Érdekesség, hogy Djokovic pont az előző fordulós mérkőzése után beszélt arról, hogy szerinte a modern technológiák bevetésével szépen lassan el kellene érni, hogy ne legyen szükség a vonalbírókra a pályán. 

"Ebben a technológiailag fejlett világban nincs már szükség arra, hogy a vonalbírók továbbra is ott legyenek a pályán. Ez az én véleményem.Tisztában vagyok azzal, hogy ez a technológia még elég drága, szóval ez nyilván gazdasági kérdés is. De abba az irányba haladunk, hogy előbb-utóbb vonalbírók nélkül játsszuk a mérkőzéseket."

"Labdaszedőkre szükség van, de vonalbírókra szerintem hamarosan nem lesz. Javítsanak ki, de szerintem csak a hagyomány tartja őket a pályán. Ha ők nem lesznek, valószínűleg kevesebb esélyem lesz arra, hogy olyat tegyek, amit New Yorkban tettem."

Metro

Hozzászólások