Roland Garros - Vajon kinek szurkol Federer a Nadal-Djokovic Roland Garros-döntőben? - Salakblog Podcast
Vajon kinek szurkol Federer a Nadal-Djokovic Roland Garros-döntőben? - Salakblog Podcast
Fotó: Europress/AFP

Vajon kinek szurkol Federer a Nadal-Djokovic Roland Garros-döntőben? - Salakblog Podcast

Az idei Roland Garroson már csak az a kérdés, kik emelhetik magasba a győzteseknek járó trófeákat, hiszen szombattól a döntőket rendezik Párizsban. Lesz magyar érdekeltségű találkozó is, hiszen a címvédő Babos Tímea-Kristina Mladenovic duó ebben a kusza, 2020-as idényben is bejutott a Francia Nyílt Teniszbajnokság fináléjába. A nőknél meglepetés-, a férfiaknál álomdöntőt rendeznek.

Ha valaki egy évvel ezelőtt - de akár csak két hete - megkérdezte volna, kik játszhatják a 2020-as Roland Garros döntőjét, aligha vágtuk volna rá, hogy Iga Swiatek és Sofia Kenin. Az idei torna azonban a szokásosnál is őrültebb eredményeket hozott női vonalon, és végül az a két játékos jutott fináléba, akik a legkiegyensúlyozottabbnak bizonyultak. Swiatek már-már túl simán harcolta ki a döntős szereplést, míg Kenin a szorult helyzetekben mutatott higgadtságára és a taktikai sokoldalúságára támaszkodva menetelt. 

Történtek meglepetések bőséggel a férfi táblán is, azonban a döntőt két nagyon jól ismert játékos vívja majd. Rafael Nadal pályafutása során egyetlen finálét sem veszített el a Roland Garroson, így Novak Djokovicra a sportág történetének legnagyobb kihívása vár a vasárnapi mérkőzésen. Vajon sikerül az elődöntőben mutatott higgadt céltudatosságot átmenteni a Nadal elleni meccsre? Vagy a Salakkirály ezúttal is megtalálja azt a plusz fokozatot, ahová nincs ember a Földön, aki követni tudná?

És egyáltalán: kinek szurkol Roger Federer vasárnap?


Podcastünket az iTuneson is meghallgathatjátok 

Hozzászólások