Roland Garros - Kenin jutott utolsóként a négy közé
Kenin jutott utolsóként a négy közé
Fotó: Europress/AFP

Kenin jutott utolsóként a négy közé

HosszabbitásHosszabbitás
2020/10/07 16:18
Utolsóként az amerikai Sofia Kenin jutott elődöntőbe női egyesben a Roland Garroson.

A negyedik helyen kiemelt, idei Australian Open-bajnok amerikai játékos honfitársával, Danielle Rose Collinsszal mérkőzött szerdán. Az első játszmában Kenin pontosabban szervált riválisánál, így a 2:2-nél elért egyetlen brékje eldöntötte a felvonást. A második szett is kiegyenlített játékot hozott, 4:4-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, ezt követően azonban Collins egymás után két játékot megnyerve másfél óra játékot követően egyenlített.

A döntő játszmában Kenin fantasztikusan teniszezett, 19 perc elteltével 4:0-ra vezetett, amikor riválisát ápolni kellett. Collins ezt követően már nem is nyert játékot, így az Australian Open női győztese két óra alatt továbbjutott.

Kenin az elődöntőben a harmadikként rangsorolt cseh Petra Kvitovával találkozik, és mivel a másik ágon a lengyel Iga Swiatek és az argentin Nadia Podoroska csap össze, eldőlt, hogy a fináléban egy korábbi Grand Slam-tornagyőztes és egy GS-döntős újonc mérkőzik majd egymással.

A junioroknál Tóth Amarissza a nyolcaddöntőben búcsúzott. A magyar játékos szerdán a negyedik helyen kiemelt, felnőtt világranglista-helyezéssel is rendelkező (781.) orosz Polina Kudermetovától kapott ki 6:3, 6:1-re.

A férfiaknál Fajta Péter kedden a második fordulóban esett ki, párosban pedig Tóth és Fajta is az első körben búcsúzott a salakpályás Grand Slam-tornától, ugyancsak kedden.

Eredmények, negyeddöntő, nők:

Kenin (amerikai, 4.) - Collins (amerikai) 6:4, 4:6, 6:0

Juniorok, nyolcaddöntő:
Polina Kudermetova - Tóth Amarissza 6:3, 6:1

MTI

Hozzászólások