Roland Garros - Két bravúrt követően nagy lehetőség előtt áll Fucsovics Márton
Két bravúrt követően nagy lehetőség előtt áll Fucsovics Márton
Fotó: Europress/AFP

Két bravúrt követően nagy lehetőség előtt áll Fucsovics Márton

Fucsovics Márton két remek találkozót követően esélyesként léphet pályára a Roland Garros 3. fordulójában a brazil Thiago Monteiro ellen. A magyar teniszezőnek nagy lehetőség lenne a 16 közé kerülés (idén már másodjára érhetné el Grand Slamen), azonban bármennyire is pozitívak az előjelek, az esélyesség terhével is meg kell birkóznia majd valahogy. 

Daniel Altmaier - Matteo Berrettini [7] (Philippe Chatrier, 11 óra)

Mielőtt bárki is megvádolna azzal, hogy Matteo Berrettini két szép…ööö... szeme miatt ajánlom ezt a meccset, nos, nem csak azért.

Berrettini mellett érdemes lesz alaposan feltérképezni ellenfelét, a mindössze 21 éves Daniel Altmaiert. A meglepő módon orosz származású fiatalember varázslatosan atombiztos egykezes fonákkal rendelkezik, és hamarosan top 100-as játékos lesz, ha így folytatja. Augusztus közepe óta játszott két elődöntőt salakos Challenger-tornákon, sikerrel megvívta a Garros-kvalit, most pedig már a nyolcaddöntőért játszik élete első Grand Slam-tornáján. Az elmúlt hat hétben megverte salakon Robredót, Musettit, Coriát, Sousát, Cuevast, Párizsban pedig Lopezt és Struffot. Az ATP Tour újraindulása óta huszadik (!) salakos meccsére készül Matteo Berrettini ellen.

Ez persze nem jelenti azt, hogy világ egyik legjobb tenyeresét ütő Berrettini ne lenne esélyes a GS-centerpályákon mindenképpen rutintalan Altmaier ellen, de az is biztos, hogy az olasz most néz először szembe olyasvalakivel a héten, aki nagyon érzi, ismeri, tudja ezt a salakot, és nem is fél tőle. (Szántó Petra)

berrettini-min.jpgFotó: Europress/AFP

Fucsovics Márton - Thiago Monteiro (7-es pálya, 2. mérkőzés)

Picit nehéz az idei Garosson latolgatni az esélyeket, leszámítva talán, ha Nadal, Djokovic, Thiem vagy Halep, tehát a közvetlen favoritok lépnek pályára.

Olyan szinten kiszámíthatatlan minden, hiszen ilyentájt nem igazán szoktak salakos tornát rendezni, ilyen labdákkal pláne nem; azt se tudjuk, milyen idő lesz, esik-e vagy fúj, esetleg süt-e a nap. Döbbenetes mennyiségű kiemelt búcsúzott, és úgy fest, még az sem óvja meg legjobbakat sem, ha az első két meccsen parádésan játszottak.

Még így is kikaphat egy Wawrinka a világranglista-239. Hugo Gastontól. Két nagyon jó meccs után.

Mindezt csak azért írom le, mert biztos vagyok benne, hogy sokan gondolják, Marcinak át kell gyalogolnia Thiago Monteirón, csak azért, mert megverte Danil Medvedevet és Albert Ramos-Vinolast. Pedig ez nagyon nincs így. Simán benne van, hogy a brazil jobban játszik majd, mint ahogyan az előző kettő tette, és az is, hogy Marci nem tudja elhozni szinte az összes fontos játékot, mint ahogyan hétfőn és tegnapelőtt. Mondjuk azért, mert ezúttal nem megy neki annyira.

Sokan nem hiszik el, hogy az, hogy megvered a világranglista-5.-et, az semmire nem garancia a következőkben. Pedig tényleg nem az. Nyilván most először Marci az esélyes ezen a Garoson, és az is egyértelmű, hogy azért egy elég nagy lehetőség egy verhető játékossal meccselni a legjobb 16-ért, de mindez ugyanakkor teher is egy picit.

Édes teher az biztos, de ettől még teher. (Szabó Gábor)

Petra Martic [13] - Laura Siegemund (7-es pálya, 3. mérkőzés)

Tudjuk jól, a sportszerűtlenség megítélése gyakran szubjektív, sokszor függ a személyes érintettségtől. Valószínűleg ezért van, hogy néha teljesen érthetetlen esetekben fölmerül a sportszerűtlen viselkedés gyanúja, ahol meg totál nyilvánvaló az unfair cselekedet, jóformán mindenki hallgat.

Az Errani-Bertens meccs után a hollandot tolószékben kellett levinni a pályáról, fizikálisan annyira kész volt. Az olasz csalással vádolta ellenfelét, mondván, csak megjátszotta az egészet. Higgyük el, Bertens tényleg rosszul volt, azt nem lehetett tettetni.

Ott volt ellenben a Mladenovic-Siegemund meccs, ahol a francia szettlebdájánál a vezetőbíró nem vette észre, hogy a labda kettőt pattant a német térfelén, mielőtt annak ütőjéhez ért volna. Siegemundnak éreznie kellett a két pattanást, tisztában kellett lennie azzal, hogy nem neki járt a pont. A németnek a szeme sem rebbent, gond nélkül végigasszisztálta, ahogy Mladenovic a meccs hátralévő részében egyre sebesebben rohant a szakadék felé.

Siegemund aztán a következő körben megverte Julia Görgest, most pedig Petra Martic következik. Egy újabb olyan játékos, aki nála sokkal kreatívabb, varábilisabb, sokoldalúbb, tetszetősebb teniszt játszik. Egy újabb olyan játékos, aki vele ellentétben tiszta lelkiismerettel nézhetett a tükörbe az első körös meccse után. Ha van Isten, Martic jut tovább. (Kálmán Laci)

Durva bírói hiba miatt bukott játszmát és meccset Babos Tímea párospartnere | Eurosport

Szponzorált tartalom A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a Kristina Mladenovic elképesztő kálvárián megy keresztül mostanság. A US Openen 6:1, 5:1-es előnyből, négy mérkőzéslabdát eltékozolva esett ki a torna második fordulójában. Ezt követően kizárták őt, és vele együtt Babos Tímeát a páros küzdelmeiből.


Aryna Sabalenka [8] - Ons Jabeur [30] (14-es pálya, 2. mérkőzés)

A fehérorosz teniszező tehetségét és adottságait talán nem kell hosszasan ecsetelni. Amikor épp olyan napja van, szó szerint bárkit képes leütni a pályáról, és időszakosan, egy-egy verseny erejéig meg is mutatta már szélesebb közönség előtt a benne rejlő potenciált. Grand Slameken azonban rendre elmaradt a teljesítménye a várakozásoktól, mind a mai napig a 2018-as US open negyedik fordulója számít a legjobb eredményének, és 11 GS-főtáblás szerepléséből ötször is az első kör jelentette a végállomást.

Ami a Roland Garrost illeti, azzal, hogy idén két fordulót is sikerrel vett, már most a legjobb eredményét érte el a párizsi salakon, és egyetlen győzelem választja el, hogy beállítsa karrierje legjobb eredményét egy Slamen. Ehhez viszont a salakon otthonosan mozgó, az idei Australian Openen negyeddöntős Ons Jabeurt kellene legyőznie. A két játékos nem is lehetne különbözőbb játékfelfogás terén, Sabalenka az őserőt viszi a pályára, míg Jabeur inkább fineszes megoldásaival és kreativitásával próbál érvényesülni. 

A lassabb borítás inkább a tunéziai erényeinek kedvez, de az idei Roland Garroson nehéz jóslatokba bocsátkozni, női teniszben meg amúgy sem érdemes. Talán csak az biztos, hogy érdekes mérkőzés lesz. (Németh Dániel) 

Hozzászólások